eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Részeg hajnalon van túl az e-rolleres, mehet a bíróság elé

Hajnalban kapták el Miskolcon a részegen rollerező férfit. Eljárást indítanak ellene.

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy miskolci férfival szemben - írja a boon.hu.

A férfi még szeptember 23-án hajnali három óra körül Miskolcon, a Jászi Oszkár úton ittasan vezette elektromos, gépi meghajtású rollerét.

A Miskolci Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

Évek óta tart a vita, hogy az e-roller minek számít a közlekedésben. Az Infostarton is írtunk arról, hogy a Kúria levezetése szerint miután nem szerepel a KRESZ-ben a gépjármű fogalmának a kivételei között – nem tolókocsi, nem babakocsi és nem is talicska –, ezért gépi meghajtású járműnek minősül, vagyis el lehet vele követni az ittas járművezetést – mutatott rá Borbély Zoltán közlekedési ügyvéd.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×