eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

Ma még akár csobbanhat a Balatonban

16 fok felett volt vasárnap a Balaton vízhőmérséklete Gyenesdiásnál.

Vasárnap délután Gyenesdiásnál 16,6 fokos volt a Balaton. Mivel mára is relatív szép időt jósolnak, ezért valószínűleg a tó ma sem lesz hidegebb. Azt nem mondjuk, hogy a közel 17 fokos víz pancsolásra alkalmas, de kalandvágyból simán bele lehet ereszkedni és mondjuk lőhető egy jó szelfi az Instagramra.

Ilyenkor a strandok amúgy is már ingyenesek, tehát délután sütkérezhetünk is egy keveset a parton. Azért is valószínű ez, mert a Balaton keleti medencéjére napos időt, és 20-22 fokot jósolnak.

A víz sem alacsony,

egy hete 92 centin áll a mérce,

amely ebben az időszakban kimondottan magas vízállásnak mondható. Tavaly novemberben 69 centiig süllyed a vízállás, ami már alacsonynak mondható, más kérdés, hogy a 2000-es évek elején volt 45 centis is a tó.

Az őszi szünet szezont ad a Balatonnak

Közben a sonline.hu azt írja, hogy az október 23-i hosszú hétvégére 324 ezer vendégéjszaka-foglalás érkezett eddig a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba. Ez 7 százalékkal jobb a tavalyi előfoglalási számoknál, tették hozzá. A szállásszolgáltatók által beküldött adatokból az is látszik, hogy a lefoglalt éjszakák mintegy kétharmada, 63 százaléka belföldi vendégektől származik és 62 százalékuk vidéki szálláshelyekre szól.

Az előfoglalások alapján a turisztikai térségek közül a Balaton a legnépszerűbb ezen a hétvégén, ahova országhatáron kívülről és belülről is érkeznek turisták.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×