eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Elindult a keresztféléves felvételi, már lehet jelentkezni

Elkezdődött a keresztféléves felvételi eljárás, a 2024 februárjában induló felsőoktatási képzésekre november 15-ig lehet jelentkezni - közölte az Oktatási Hivatal.

A közlemény szerint a keresztféléves eljárásban a felsőoktatási intézmények elsősorban mesterképzési szakokat hirdetnek meg, amelyekre - állami ösztöndíjas és önköltséges formára is - azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2024 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést az egyetemek, főiskolák kisebb számban és csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg, amelyek esetében a jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány.

A ponthatárokat várhatóan 2024. január 23-án hirdetik ki.

Az elmúlt években ebben az eljárásban a jelentkezők 75-85 százaléka mesterképzésre jelentkezett - írták a közleményben.

A keresztféléves képzésekre kizárólag a felvi.hu honlapról elérhető E-felvételi-rendszerben lehet jelentkezni. Az E-felvételi használatához regisztrálni kell az oldalon.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb november 15-én 24 óráig rögzíteni és hitelesíteni is kell,

amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni.

A felsőoktatási felvételi eljárással kapcsolatos hivatalos információk, a meghirdetett képzések, a határidők, az eljárási díj, illetve a pontszámítás részletes szabályai és módszerei a felvi.hu-n olvashatók - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×