eur:
389.4
usd:
363.28
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Sólyom László volt köztársasági elnök a faluszépítő napon a Komárom-Esztergom megyei Súron 2016. május 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Október 18-án vesznek végső búcsút Sólyom Lászlótól

A szentmise 10.15-kor, a temetés délben lesz.

Sólyom László volt köztársasági elnököt, az Alkotmánybíróság első elnökét, akadémikust, egyetemi tanárt október 18-án, szerdán 12 órakor római katolikus szertartás szerint helyezik örök nyugalomra a Fiumei úti sírkertben - tudatta a Nemzeti Örökség Intézete. A közlemény szerint az elhunytért felajánlott szentmise 10.15 órakor kezdődik a Jézus Szíve Jezsuita Templomban.

"A család kéri mind a szentmisén, mind a temetésen a részvétnyilvánítás mellőzését. A szentmise nem sajtónyilvános" - írták.

A kegyeletüket lerovók várhatóan nagy számára figyelemmel kérik a gyászolókat, hogy időben érkezzenek, és lehetőség szerint segítsék azzal a temetés előkészületeit, hogy előzetesen jelzik részvételi szándékukat a meghivo@nori.gov.hu elektronikus levélcímen.

A Nemzeti Örökség Intézete emellett kéri mind a megemlékezőket, mind a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a család azon kérését, miszerint a hozzátartozókról a szertartás alatt sem fotó, sem videó, sem hangfelvétel nem készülhet.

Sólyom László hosszú betegség után 2023. október 8-án hunyt el.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×