eur:
380.35
usd:
351.35
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
ic+ máv vonat
Nyitókép: MÁV

Már óránként járnak "extra" IC-kocsik egy fontos fővonalon

Október 2-ától a hazai gyártású IC+ 1. osztályú, prémium- és bisztrószakasszal rendelkező kocsik közlekednek valamennyi Nyírség IC-ben, Latorca IC-ben, valamint már az 580 sz. Tokaj IC-ben is.

Az intézkedésről beszámoló MÁV szerint enek köszönhetően a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza fővonalon már óránként jár olyan távolsági vonat, amelyen elérhető az Utasellátó fedélzeti vendéglátása.

A fejlesztésnek köszönhetően kialakul az a legbővebb országos hálózat, amely a hazai gyártásban elkészült 35 első osztályú, prémium és bisztrószolgáltatást nyújtó kocsival lefedhető.

A prémium osztály az IC vonatok fedélzetén elérhető legmagasabb szolgáltatási kategória, az 1. osztályhoz képest is magasabb színvonalat képvisel. Az utasok szívesen választják ezeket a fülkéket hosszabb utak esetén. 2021 ősze óta közel 159 ezer prémium helyjegyet értékesített a vasúttársaság, amiből több mint 100 ezret 2023-ban vásárolták meg.

A járművek 2021-től mostanáig tartó fokozatos forgalomba állásával már négy, a nyári időszakban további egy vasúti fővonalra tért vissza hosszú idő után a fedélzeti vendéglátás:

  • Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest;
  • Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony;
  • Budapest–Kecskemét–Szeged;
  • Budapest–Dombóvár–Pécs;
  • nyáron Budapest–Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca–Szombathely, elő- és utószezonban Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Fonyód–Keszthely.

Mint a vasúttársaság közölte, a visszajelzések alapján az utasok mindenhol pozitívan fogadták az új szolgáltatások bevezetését, a bisztrószolgáltatás népszerűsége a vendéglátási bevételi adatok növekedésében és a bisztrókocsikon realizált tranzakciók számának emelkedésében is megmutatkozik. Legnépszerűbb termékek között szerepelnek a különféle ízű, helyben készre sütött lepények, valamint a szendvicsek és a különféle kávés italok.

A prémium szakasz 1. osztályú menetjeggyel, valamint 1990 forintos prémium helyjegy váltása mellett vehető igénybe. Cserébe az utasok exkluzív környezetben, kényelmesen tágas ülésben és térben utazhatnak, az ülések munkára vagy étkezésre is alkalmas kihajtható asztalokkal rendelkeznek. A prémium helyjegy felmutatásával ajándék meleg italt (kávét, teát vagy forró csokoládét) lehet választani a kocsiban található Utasellátó bisztrószakaszban. Amennyiben pedig Budapest-Keleti pályaudvaron száll fel a vonatra a prémium jegy tulajdonosa, a járat indulása előtt első osztályú menetjegyük felmutatásával a 9. vágány mellett található Üzleti várótermet is igénybe veheti, ahol az Utasellátó meghatározott kínálatából korlátlanul és díjmentesen fogyaszthat.

Címlapról ajánljuk
Ha Venezuela támad: képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat
Újabb háború

Ha Venezuela támad: "képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat"

A venezuelai népszavazás résztvevőinek 95 százaléka támogatta, hogy annektálják a szomszédos Guyana területének Magyarországnál is nagyobb részét. Maduro elnök szerint az egykori brit gyarmat – a bírósági döntések ellenére – jogtalanul jutott hozzá ehhez a földhöz. Szvetnik Endre kérdezte Orin Gordon guyanai újságírót, hogyan fogadják azt, ha a szomszéd megtámadja őket.

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Történelmi csúcson a magyar tőzsde, ütik a techóriásokat

Történelmi csúcson a magyar tőzsde, ütik a techóriásokat

Kisebb emelkedés is elég volt ahhoz, hogy új történelmi csúcsra érjen a magyar tőzsde - utoljára idén szeptemberben volt csúcsdöntés a BUX-nál. A nap folyamán egyre feljebb került a magyar tőzsde, amit többek között a Magyar Telekommal kapcsolatos kedvező fejleményeknek is lehet köszönni. Eközben az európai piacokon inkább az oldalazás a jellemző, ám a 2024-es amerikai kamatcsökkentéseket árazva új történelmi csúcson van az arany árfolyama, miközben a kriptovaluták is raliznak ma. Az amerikai tőzsdéken rossz hangulatban zajlik a kereskedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×