eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
ic+ máv vonat
Nyitókép: MÁV

Már óránként járnak "extra" IC-kocsik egy fontos fővonalon

Október 2-ától a hazai gyártású IC+ 1. osztályú, prémium- és bisztrószakasszal rendelkező kocsik közlekednek valamennyi Nyírség IC-ben, Latorca IC-ben, valamint már az 580 sz. Tokaj IC-ben is.

Az intézkedésről beszámoló MÁV szerint enek köszönhetően a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza fővonalon már óránként jár olyan távolsági vonat, amelyen elérhető az Utasellátó fedélzeti vendéglátása.

A fejlesztésnek köszönhetően kialakul az a legbővebb országos hálózat, amely a hazai gyártásban elkészült 35 első osztályú, prémium és bisztrószolgáltatást nyújtó kocsival lefedhető.

A prémium osztály az IC vonatok fedélzetén elérhető legmagasabb szolgáltatási kategória, az 1. osztályhoz képest is magasabb színvonalat képvisel. Az utasok szívesen választják ezeket a fülkéket hosszabb utak esetén. 2021 ősze óta közel 159 ezer prémium helyjegyet értékesített a vasúttársaság, amiből több mint 100 ezret 2023-ban vásárolták meg.

A járművek 2021-től mostanáig tartó fokozatos forgalomba állásával már négy, a nyári időszakban további egy vasúti fővonalra tért vissza hosszú idő után a fedélzeti vendéglátás:

  • Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest;
  • Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony;
  • Budapest–Kecskemét–Szeged;
  • Budapest–Dombóvár–Pécs;
  • nyáron Budapest–Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca–Szombathely, elő- és utószezonban Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Fonyód–Keszthely.

Mint a vasúttársaság közölte, a visszajelzések alapján az utasok mindenhol pozitívan fogadták az új szolgáltatások bevezetését, a bisztrószolgáltatás népszerűsége a vendéglátási bevételi adatok növekedésében és a bisztrókocsikon realizált tranzakciók számának emelkedésében is megmutatkozik. Legnépszerűbb termékek között szerepelnek a különféle ízű, helyben készre sütött lepények, valamint a szendvicsek és a különféle kávés italok.

A prémium szakasz 1. osztályú menetjeggyel, valamint 1990 forintos prémium helyjegy váltása mellett vehető igénybe. Cserébe az utasok exkluzív környezetben, kényelmesen tágas ülésben és térben utazhatnak, az ülések munkára vagy étkezésre is alkalmas kihajtható asztalokkal rendelkeznek. A prémium helyjegy felmutatásával ajándék meleg italt (kávét, teát vagy forró csokoládét) lehet választani a kocsiban található Utasellátó bisztrószakaszban. Amennyiben pedig Budapest-Keleti pályaudvaron száll fel a vonatra a prémium jegy tulajdonosa, a járat indulása előtt első osztályú menetjegyük felmutatásával a 9. vágány mellett található Üzleti várótermet is igénybe veheti, ahol az Utasellátó meghatározott kínálatából korlátlanul és díjmentesen fogyaszthat.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×