eur:
379.55
usd:
351.52
bux:
58432.29
2023. december 6. szerda Miklós
ic+ máv vonat
Nyitókép: MÁV

Már óránként járnak "extra" IC-kocsik egy fontos fővonalon

Október 2-ától a hazai gyártású IC+ 1. osztályú, prémium- és bisztrószakasszal rendelkező kocsik közlekednek valamennyi Nyírség IC-ben, Latorca IC-ben, valamint már az 580 sz. Tokaj IC-ben is.

Az intézkedésről beszámoló MÁV szerint enek köszönhetően a Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza fővonalon már óránként jár olyan távolsági vonat, amelyen elérhető az Utasellátó fedélzeti vendéglátása.

A fejlesztésnek köszönhetően kialakul az a legbővebb országos hálózat, amely a hazai gyártásban elkészült 35 első osztályú, prémium és bisztrószolgáltatást nyújtó kocsival lefedhető.

A prémium osztály az IC vonatok fedélzetén elérhető legmagasabb szolgáltatási kategória, az 1. osztályhoz képest is magasabb színvonalat képvisel. Az utasok szívesen választják ezeket a fülkéket hosszabb utak esetén. 2021 ősze óta közel 159 ezer prémium helyjegyet értékesített a vasúttársaság, amiből több mint 100 ezret 2023-ban vásárolták meg.

A járművek 2021-től mostanáig tartó fokozatos forgalomba állásával már négy, a nyári időszakban további egy vasúti fővonalra tért vissza hosszú idő után a fedélzeti vendéglátás:

  • Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest;
  • Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony;
  • Budapest–Kecskemét–Szeged;
  • Budapest–Dombóvár–Pécs;
  • nyáron Budapest–Székesfehérvár–Balatonfüred–Tapolca–Szombathely, elő- és utószezonban Budapest–Székesfehérvár–Siófok–Fonyód–Keszthely.

Mint a vasúttársaság közölte, a visszajelzések alapján az utasok mindenhol pozitívan fogadták az új szolgáltatások bevezetését, a bisztrószolgáltatás népszerűsége a vendéglátási bevételi adatok növekedésében és a bisztrókocsikon realizált tranzakciók számának emelkedésében is megmutatkozik. Legnépszerűbb termékek között szerepelnek a különféle ízű, helyben készre sütött lepények, valamint a szendvicsek és a különféle kávés italok.

A prémium szakasz 1. osztályú menetjeggyel, valamint 1990 forintos prémium helyjegy váltása mellett vehető igénybe. Cserébe az utasok exkluzív környezetben, kényelmesen tágas ülésben és térben utazhatnak, az ülések munkára vagy étkezésre is alkalmas kihajtható asztalokkal rendelkeznek. A prémium helyjegy felmutatásával ajándék meleg italt (kávét, teát vagy forró csokoládét) lehet választani a kocsiban található Utasellátó bisztrószakaszban. Amennyiben pedig Budapest-Keleti pályaudvaron száll fel a vonatra a prémium jegy tulajdonosa, a járat indulása előtt első osztályú menetjegyük felmutatásával a 9. vágány mellett található Üzleti várótermet is igénybe veheti, ahol az Utasellátó meghatározott kínálatából korlátlanul és díjmentesen fogyaszthat.

Címlapról ajánljuk
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Elemzés
Hornung Ágnes képviselő lett, ezzel megdőlt egy parlamenti rekord

Kiadta Hornung Ágnesnek, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkárának a novemberben elhunyt Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselői mandátumát a Nemzeti Választási Bizottság. Herczeg Sándor politológus segítségével megnéztük, hogyan alakult a nők képviselete az Országgyűlésben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.06. szerda, 18:00
Stumpf István
egyetemi tanár, a Bibó Szakkollégium és a Századvég Alapítvány alapító igazgatója, korábbi alkotmánybíró és kancelláriaminiszter
Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagy Márton nagy feladatot kapott

Nagyon érdekes döntéseket rejtett el a kormány a kedden késő este megjelent határozatában, amivel a kormány ügyrendjéről szóló határozatát módosítja. Ennek lényege, hogy némiképp változik a kormányzati döntéselőkészítés: a Gazdasági Kabinet hatásköre kiszélesedik és december 7-étől Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter fogja vezetni Varga Mihály pénzügyminiszter helyett. Varga Mihály viszont kapott egy új eszközt a kezébe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×