eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lecsaptak Pesten a rendőrök, nem volt menekvés

Kiszűrtek gyorshajtókat, előállítottak ittas és engedély nélkül vezetőket, elfogtak egy körözött személyt, valamint egy hamis rendszámú autó sofőrjét is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság 2023. szeptember 21-én estétől másnap reggelig komplex közlekedésrendészeti akciót szervezett, amelynek végrehajtásában a kerületi közterület-felügyelet, valamint polgárőr szervezetek is részt vettek – írja a police.hu.

A XVIII. kerületi rendőrök az ittas vezetők kiszűrésére finn módszert alkalmaztak. Az egyenruhások a szolgálati jelleggel ellátott járőrautók mellett jelzés nélküli gépkocsit is bevetettek a kirívó közlekedési jogsértések, a másokra veszélyt jelentő vezetők, valamint az engedély nélkül átalakított járművek kiszűrésére. A közterületeket gyalogosan is ellenőrizték.

A civil jellegű gépkocsiban sebességmérő kamerával 12 esetben mértek gyorshajtást, ebből is kiemelendő az az eset, amikor egy sofőr a megengedett 50 km/óra sebesség helyett 102 km/órás sebességgel közlekedett lakott területen belül. Az ellenőrzések alkalmával három sofőrnél is pozitív eredményt mutatott az alkoholteszter.

A XVIII. kerületi rendőrök kilenc embert állítottak elő: hármat ittas állapotban történő, kettőt engedély nélküli járművezetés miatt, további két embert garázdaság, egy-egy embert körözés és hamis rendszámú autója miatt.

Közigazgatási bírságot összesen 27 esetben szabtak ki, ebből 15 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, sebességtúllépés miatt pedig 12 esetben. Helyszíni bírságot összesen 32 esetben szabtak ki, szabálysértési feljelentést összesen 14 emberrel szemben tettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×