eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália

Lecsaptak Pesten a rendőrök, nem volt menekvés

Kiszűrtek gyorshajtókat, előállítottak ittas és engedély nélkül vezetőket, elfogtak egy körözött személyt, valamint egy hamis rendszámú autó sofőrjét is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság 2023. szeptember 21-én estétől másnap reggelig komplex közlekedésrendészeti akciót szervezett, amelynek végrehajtásában a kerületi közterület-felügyelet, valamint polgárőr szervezetek is részt vettek – írja a police.hu.

A XVIII. kerületi rendőrök az ittas vezetők kiszűrésére finn módszert alkalmaztak. Az egyenruhások a szolgálati jelleggel ellátott járőrautók mellett jelzés nélküli gépkocsit is bevetettek a kirívó közlekedési jogsértések, a másokra veszélyt jelentő vezetők, valamint az engedély nélkül átalakított járművek kiszűrésére. A közterületeket gyalogosan is ellenőrizték.

A civil jellegű gépkocsiban sebességmérő kamerával 12 esetben mértek gyorshajtást, ebből is kiemelendő az az eset, amikor egy sofőr a megengedett 50 km/óra sebesség helyett 102 km/órás sebességgel közlekedett lakott területen belül. Az ellenőrzések alkalmával három sofőrnél is pozitív eredményt mutatott az alkoholteszter.

A XVIII. kerületi rendőrök kilenc embert állítottak elő: hármat ittas állapotban történő, kettőt engedély nélküli járművezetés miatt, további két embert garázdaság, egy-egy embert körözés és hamis rendszámú autója miatt.

Közigazgatási bírságot összesen 27 esetben szabtak ki, ebből 15 esetben biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, sebességtúllépés miatt pedig 12 esetben. Helyszíni bírságot összesen 32 esetben szabtak ki, szabálysértési feljelentést összesen 14 emberrel szemben tettek.

Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Tyan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Földrengések Magyarországon: okozhatta emberi tevékenység a földmozgásokat?

Nem lehet az állítani, hogy emberi tevékenység nem befolyásolta az augusztusi Szarvas környéki földrengéssorozat kipattanását, de azt sem lehet mondani, hogy a jelenséget kizárólag emberi beavatkozás okozta – állapította meg tanulmányában Hetényi György, a svájci Lausanne-i Egyetem Földtudományi Intézetének kutatója utalva a térség geotermikus és földgázkitermelési projektjeit kísérő feltárásokra. A kérdésben azután alakult ki szakmai vita, hogy Aszódi Attila, a BME egyetemi tanára a Portfolión megjelent véleménycikkében vizsgálatot sürgetett annak tisztázására, hogy állhat-e emberi tevékenység a rengéssorozat hátterében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×