eur:
381.16
usd:
354.17
bux:
58669.83
2023. december 10. vasárnap Judit
Rendőrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Le van zárva az esztergomi robbantás utcája

Még csütörtök reggel is ott állt a katasztrófavédelem, tűzoltó és rendőrségi mikrobusz az esztergomi Tallér utcában, ahol rendőrségi intézkedés közben egy körözés alatt álló férfi felrobbantott egy gázpalackot.

A Telex azt írja, hogy a hatósági járművek mellett négy rendőrt láttak a helyszínen. A ritkán lakott, földutakkal körbevett környéken kevesen laknak, kevés a ház arrafelé.

Telefonon fura figuraként emlékezett vissza a férfira, azt mondta, „ugribugri, zavart volt”. Ennek ellenére néhányszor beszéltek egymással, egy alkalommal pedig szó esett közöttük arról, hogy nem tudna-e neki a szomszéd munkát adni, mivel asztalosmunkákkal foglalkozik. Az ügyletből végül semmi sem lett, mert a zavartként leírt elkövető azt mondta:

ő napi százezer forint alatt fel sem kel az ágyból.

Egy, az utca túlsó felén lakó férfi a Telexnek azt mondta, hogy a robbanás óta nincs áram a környéken, de túl sok információt a szolgáltatótól erről nem kaptak.

Ahogy ezt az Infostarton is megírtuk a szerda esti robbantásban ketten biztosan meghaltak. A detonációt az idézte elő, hogy a férfi benzinnel fellocsolta a házát, meggyújtotta, majd kinyitott egy gázpalackot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×