eur:
389.27
usd:
362.9
bux:
67953.61
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rendőrségi kordon egy robbantás helyszínén Esztergom külterületén 2023. szeptember 20-án. Az M1 értesülése szerint egy rendőr meghalt, miközben intézkedtek egy családi háznál, ahol a fenyegető - az eddigi információk szerint - felrobbantott egy ismeretlen tárgyat. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy a robbantásban maga a robbantó is meghalt.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Le van zárva az esztergomi robbantás utcája

Még csütörtök reggel is ott állt a katasztrófavédelem, tűzoltó és rendőrségi mikrobusz az esztergomi Tallér utcában, ahol rendőrségi intézkedés közben egy körözés alatt álló férfi felrobbantott egy gázpalackot.

A Telex azt írja, hogy a hatósági járművek mellett négy rendőrt láttak a helyszínen. A ritkán lakott, földutakkal körbevett környéken kevesen laknak, kevés a ház arrafelé.

Telefonon fura figuraként emlékezett vissza a férfira, azt mondta, „ugribugri, zavart volt”. Ennek ellenére néhányszor beszéltek egymással, egy alkalommal pedig szó esett közöttük arról, hogy nem tudna-e neki a szomszéd munkát adni, mivel asztalosmunkákkal foglalkozik. Az ügyletből végül semmi sem lett, mert a zavartként leírt elkövető azt mondta:

ő napi százezer forint alatt fel sem kel az ágyból.

Egy, az utca túlsó felén lakó férfi a Telexnek azt mondta, hogy a robbanás óta nincs áram a környéken, de túl sok információt a szolgáltatótól erről nem kaptak.

Ahogy ezt az Infostarton is megírtuk a szerda esti robbantásban ketten biztosan meghaltak. A detonációt az idézte elő, hogy a férfi benzinnel fellocsolta a házát, meggyújtotta, majd kinyitott egy gázpalackot.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×