eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
Nyitókép: Pixabay

Hónapokat kell várni az első konzultációra is a meddőségi központokban, tapasztalta a DK

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány hibájából olyan hosszúra nőttek a várólisták az államosított meddőségi központokban, hogy már az első konzultációra is hónapokat kell várni.

Ezt Földi Judit, a DK elnökségi tagja és országgyűlési képviselője mondta, miután próbaképpen végigtelefonálta ezeket az intézményeket.

"A budapesti Róbert Károly meddőségi centrumban januárra, a Forgács intézetbe február-március környékére, a Szegedi Egyetem reprodukciós Intézetébe áprilisra tudnak legkorábban időpontot adni az első konzultációra. Hangsúlyozom, első konzultációra, vagyis a tényleges kezelés még csak ezután következik. A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány cserben hagyta meddő párokat a klinikát államosításával. A babaváró hitel, a csak eltörlése, a meddőségi ellátás szétverése mind azt bizonyítják, hogy Orbán Viktort a valóságban egyáltalán nem érdeklik a családok Ha a fideszes többség elfogadta volna a DK javaslatát, amely az első gyermek megszületéséig finanszírozná lombikprogramot és kötelezővé tenné a genetikai vizsgálatot, akkor sokkal sikeresebbek lennének a kezelések és a várólisták csökkennének" - mondta az InfoRádióban Földi Judit.

Az InfoRádió megkereste az egészségügyért felelős Belügyminisztériumot, ahonnan az a válasz érkezett, hogy a témában nem kívánnak nyilatkozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Az egyik pozsonyligetfalui (Petržalka) szavazókörben rosszul lett a választási bizottság egyik tagja, ezért kell meghosszabbítani a voksolás idejét.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 30. 14:45
×
×
×
×