eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Hónapokat kell várni az első konzultációra is a meddőségi központokban, tapasztalta a DK

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány hibájából olyan hosszúra nőttek a várólisták az államosított meddőségi központokban, hogy már az első konzultációra is hónapokat kell várni.

Ezt Földi Judit, a DK elnökségi tagja és országgyűlési képviselője mondta, miután próbaképpen végigtelefonálta ezeket az intézményeket.

"A budapesti Róbert Károly meddőségi centrumban januárra, a Forgács intézetbe február-március környékére, a Szegedi Egyetem reprodukciós Intézetébe áprilisra tudnak legkorábban időpontot adni az első konzultációra. Hangsúlyozom, első konzultációra, vagyis a tényleges kezelés még csak ezután következik. A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány cserben hagyta meddő párokat a klinikát államosításával. A babaváró hitel, a csak eltörlése, a meddőségi ellátás szétverése mind azt bizonyítják, hogy Orbán Viktort a valóságban egyáltalán nem érdeklik a családok Ha a fideszes többség elfogadta volna a DK javaslatát, amely az első gyermek megszületéséig finanszírozná lombikprogramot és kötelezővé tenné a genetikai vizsgálatot, akkor sokkal sikeresebbek lennének a kezelések és a várólisták csökkennének" - mondta az InfoRádióban Földi Judit.

Az InfoRádió megkereste az egészségügyért felelős Belügyminisztériumot, ahonnan az a válasz érkezett, hogy a témában nem kívánnak nyilatkozni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×