eur:
389.43
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Dráma egy budapesti aluljáróban, összeesett egy fiatal

A szívbeteg fiú már nem lélegzett, amikor a járókelők odaértek hozzá, a közelben lévő defibrillátort is használni kellett.

Szerdán délután az iskolából tartott hazafelé egy 18 év körüli fiatal, aki hirtelen összeesett egy budapesti aluljáróban. Több járókelő, köztük egészségügyi dolgozók is a segítségére siettek és azonnal hívták a mentőket – közölte Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

A bejelentést tevők a szolgálat mentésirányító munkatársának utasításai alapján megvizsgálták a fiút, aki

ekkor már nem is lélegzett, így a telefonos instrukciókat figyelembe véve rögtön megkezdték az újraélesztését.

Az egyik segítő közben elszaladt a közelben kihelyezett félautomata defibrillátorért, amit elkezdtek használni, amíg ki nem érkeztek a helyszínre a mentők, akik aztán folytatták az életmentést.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a fiatal beteget kritikus állapotban szállították kórházba a mentők. Mint utóbb kiderült, a fiú szívbeteg.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×