eur:
390.98
usd:
366.85
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Bige László, a Bige Holding Csoport tulajdonosa Nyíregyházán 2014. december 23-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Börtön fenyegeti Bige Lászlót

Az ügyészség szerint a milliárdossal üzleti kapcsolatba kerülő egyik vállalkozó készpénzért, számla nélkül értékesített nagy mennyiségű műtrágyát és 135 millió forintot utalt vissza Bige Lászlónak, az összeggel azonban nem számoltak el.

A milliárdos vállalkozó vesztegetési és okirathamisítási ügyével kapcsolatos tárgyalást áprilisban tartották, akkor a Nyíregyházi Törvényszék első fokon felmentette a vádak alól. Azzal a döntéssel az ügyészség nem értett egyet, fellebbezett. Most a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta Bige Lászlóval szemben – írja a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet, hogy

135 millió forintos korrupcióval vádolják az üzletembert.

A három évvel ezelőtt született vádirat szerint Bige László 2009-ben üzleti kapcsolatba került a cége (Nitrogénművek) termékének értékesítésével foglalkozó társaság vezetőjével. A milliárdos felajánlotta a vállalkozónak, hogy nagy mennyiségű, valótlanul leértékelt műtrágyát ad át neki, melyet így saját vevőkörének haszonnal tud tovább értékesíteni, részben számla nélkül. Az ajánlat arról is szólt, hogy a számla nélküli értékesítésből befolyt összegeket a férfi mindezért cserébe átadja a vádlottnak.

Az egyezség értelmében több ezer tonnányi, valótlanul leértékelt műtrágya kerülhetett a vállalkozóhoz.

A számla nélkül eladott termékekért 2010 januárja és októbere között több alkalommal befolyt, összesen 135,4 millió forintot a vállalkozó átadta Bige Lászlónak a valótlan leértékelés ellentételezéseként.

A megyei főügyészség nemrég azt kérte, hogy a Debreceni Ítélőtábla változtassa meg az első fokú ítéletet, és állapítsa meg a vádlott bűnösségét, továbbá szabjon ki rá letöltendő börtönbüntetést. A végső döntést a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség hozza meg az ügyben. A Magyar Nemzet információi szerint az indítvány még nem jutott el a bírósághoz.

Bige László már korábban is bíróság elé állt hűtlen kezelés vádjával: 2021 őszén azzal gyanúsították meg, hogy munkatársaival 2 milliárd forinttal szándékosan megkárosították a milliárdos saját cégét. Ez az eljárás még tárgyalási szakaszban van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×