eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Hajókikötő a Nemzeti Atlétikai Központ mellett 2023. augusztus 13-án. A Batthyány térről induló hajókkal is utazhatnak a nézők az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság helyszínére.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Új hajójárata lesz Budapestnek, igaz, csak 9 napig

Látványos, kényelmes és élménydús formában, a Batthyány térről induló hajókkal is utazhatnak a nézők a jövő szombaton kezdődő budapesti atlétikai világbajnokság helyszínére.

Németh Balázs, az eseményt szervező cég, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a vasárnap délelőtti, hajón megtartott sajtótájékoztatón kiemelte: a MAHART a szervezőbizottsággal együttműködve a vb összes versenynapján üzemeltet majd hajójáratokat a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között, ahonnan rövid sétával elérhető a Nemzeti Atlétikai Központ bejárata. A menetidő mindössze 15 perc.

A vezérigazgató felhívta a figyelmet arra, hogy azért is fontos a hajóközlekedés, mert a világbajnokság helyszíne közelében rendkívül korlátozottak lesznek a parkolási lehetőségek.

"Ez egy zöld világbajnokság lesz, ezért

nem szerettük volna a parkolók építése miatt lebetonozni a Duna-partot"

- jelentette ki Németh Balázs, aki inkább a közösségi közlekedést ajánlja a nézőknek.

Mint elhangzott, a versenynapokon a versenyek időszakához igazodva közlekednek majd a járatok. Az egyetlen kivétel augusztus 20-án este lesz, mert akkor a tűzijáték miatt biztonsági okokból nem járnak a hajók. A megnyitó napján már reggel 8-kor indul az első járat a délelőtti versenyekre. A 18 órakor kezdődő megnyitóra és az esti programokra készülők 16.30-tól szállhatnak fel az első hajóra a Batthyány téren.

A járatok általában 30-40 percenként követik majd egymást, de ha nagyobb lesz az igény, sűrítik a menetrendet. A hajójegy ára 1500 forint, amivel egy adott napon korlátlan számban lehet utazni a Batthyány tér és a MÜPA hajóállomás között.

A szervezők arra is emlékeztetnek, hogy autó nélkül is érdemes Budapestre utazni, mert a MÁV-Volán-csoport kedvezményes, oda-vissza összesen 2023 forintba kerülő jegyeket kínál az atlétikai vb idejére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×