eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A polgárőrségnél nyári feladatokat ellátó ifjú rendészeti hallgatók (k, távolban) bemutatón vesznek részt a Dunai Vízirendészet Budapesti Rendőrőrs melletti Duna-szakaszon 2020. augusztus 5-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ijesztően sok a vízbe fulladásos tragédia idén a hazai vizekben

Augusztus elsejéig 81 ember vesztette életét, tavaly ez a szám ilyenkor még csak 62 volt.

Számos tragédia elkerülhető lenne, ha az emberek tudatosabban és felelősségteljesen használnák például a szabad vizeket – hangzott el az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatóján, ahol az is kiderült: augusztus elsejéig 81 ember fulladt vízbe, tavaly ez a szám ilyenkor még csak 62 volt.

„A Tiszai Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság 134 mentésből nyolc esetben közvetlen életveszélyből mentett ki embereket. A dunai 114 mentést hajtott végre, ahol 24 esetben volt közvetlen életveszély elhárítása. Míg a Balatonon 114 esetből, 233 embert tudtak kimenteni” – sorolta Varga Balázs rendőr alezredes az ATV beszámolója szerint.

Az ORFK Bűnmegelőzési Osztály munkatársa a szabad vizek veszélyeiről és az egyéni felelősség fontosságáról is beszélt, leszögezve: aki gyengén úszik, az ne menjen mély vízbe. Bár elmondása szerint ez evidensnek tűnik, mégis évről évre előfordul. Hozzátette, a kis gyermekeket, akik nem tudnak úszni, csak közvetlen szülői felügyelettel engedjék vízbe, és az is fontos, hogy szeszes italt fogyasztva életveszélyes vízbe menni.

Idén 57 rendőr kapott kitüntetést azért, mert életet mentett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×