eur:
395.13
usd:
368.37
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Árhullám a Dunán, Győrnél. Forrás: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság
Nyitókép: Forrás: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Az áradás délutánra éri el a rakpartok szintjét Győrben

A Duna Magyarország fölötti szakaszán tovább folytatódott az apadás, melynek mértéke a következő napokban kissé lelassulhat.

Ugyanakkor a Rába völgyében összegyűlt nagy tömegű víz hatására a kialakult árhullám lassú levonulása figyelhető meg, amelyre hosszan tartó tetőzések és lassú apadás jellemző - tudatta Facebook oldalán az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság.

Az árvíz ellen 200 ember éjjel-nappal folyamatosan védekezik a Rába mentén. Az árhullám levonulása jelenleg zavartalan, melyet rendszeres vízhozammérésekkel ellenőriznek.

A folyó vízszintjének emelkedése miatt a mérgesi, várkeszői és vági hidat le kellett zárni. A jelentősen megnövekedett víztömeg a Rába hullámteréből nagy mennyiségű uszadékot szállít, ezért a Rábán és a Mosoni-Duna Rába torkolat alatti szakaszán kockázatos lehet a vízi közlekedés.

Árhullám Győrnél. Forrás: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság
Árhullám Győrnél. Forrás: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság

Győrben a vízállás várhatóan csütörtök délután éri el a rakpart szintjét.

Az árhullám tetőzése pénteken 450-470 cm körül várható.

Jelenleg Győr térségében II. illetve III. fokú készültség, az Árpás fölötti szakaszokon III. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Megismétlik a választást nyolc településen

Megismétlik a választást nyolc településen

Jogszabálysértések miatt várhatóan nyolc településen ismétlik meg a szavazást július 7-én: hat településen a polgármester-választást, két településen a roma települési nemzetiségi választást. Emellett nyolc településen már kiírták az időközi választást, amelyeket azért kell megtartani, mert június 9-én szavazategyenlőség alakult ki a jelöltek között - közölte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) hétfőn az MTI-vel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×