eur:
391.09
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Pixabay

Lassan vonulnak el a viharok - időjárási előrejelzés

Szeles, esős vasárnap jön, de utána érkezik a változás.

Vasárnap sok felhő lesz felettünk, és többfelé számíthatunk időnként esőre, záporokra, zivatarokra. Északkeleten a délnyugati, máshol a nyugati-északnyugati szelet kísérhetik élénk, erős, helyenként viharos lökések - írja az időkép.

A meteorológiai szolgálat veszélyjelzése szerint reggel, délelőtt a kiterjedtebb zivatartevékenység súlypontja egyre inkább az északkeleti területekre tevődik át, főként Borsodban, Szabolcsban még előfordulhat akár hevesebb zivatar is erősen viharos széllökések (> 90 km/h), felhőszakadás (> 25-40 mm) kíséretében, esetleg jégeső is lehet. Kisebb számban, de a nap hátralévő részében továbbra is kialakulhat zivatar arrafelé, emellett főként a délnyugati tájakon van esély dörgésre, villámlásra.

Az ország nagy részére sárga, Borsodra és Szabolcsra narancs figyelmeztetés van érvényben.

A heves zivatarok esélye azonban jelentősen csökken a nap második felében.

Hajnalra 15 és 20 fok közé hűlhet a levegő. Mindenhol megszűnik a hőség, a legmelegebb órákban 18-25 fokra van kilátás.

Hétfőn már sokfelé kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap, de még mindig számítani kell többfelé futó záporok, helyenként zivatarok kialakulására az országban. Élénk, erős, néhol viharos lehet a nyugati-északnyugati szél. Hűvös lesz a hajnal, délutánra pedig csak 17 és 24 fok közé melegedhet a levegő.

Kedden több órára mindenhol kisüthet a nap, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak északnyugaton és északkeleten fordulhat elő egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Többfelé élénk lehet a nyugati-északnyugati szél. Friss lesz a hajnal, helyenként 10 fok alá csökkenhet a hőmérséklet. Napközben 20-26 fokot mutathatnak a hőmérők.

Szerdán többnyire napos idő valószínű, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb csak néhol északon és északnyugaton fordulhat elő futó zápor. A nyugati-délnyugati szél elsősorban az ország északi felén élénkülhet meg. Délután 22-28 fokra van kilátás.

Csütörtökön egy hidegfront súrolhatja hazánkat, mely elszórtan esőt, záporokat, esetleg zivatarokat hozhat. Az élénk északnyugati szélben pár fokkal hűvösebb lehet a szerdai naphoz képest.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×