eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Egy vásárló hűtőszekrényeket néz a Mammut Bevásárló-és Szórakoztató Központban lévő Média Markt üzletben 2012. október 18-án. Novembertől a Saturn mind a négy magyarországi elektronikai áruházát a testvérmárka Media Markt üzemelteti tovább, a dolgozókat és a garanciális ügyintézést is átveszi.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Öngyilkosságok sora a Mammutban - Azonnal lép a kerület

Krízisközpontot hozna létre a II. kerületi polgármester a Mammut bevásárlóközpontban történt öngyilkosságok miatt. Őrsi Gergely az InfoRádiónak elmondta, hogy már egyeztetett a bevásárlóközpont vezetésével. Műszaki megoldásokon is dolgoznak.

A Mammut bevásárlóközpontban viszonylag rövid időn belül már 7 ember vetett véget az életének úgy, hogy leugrott az épület egyik emeletéről.

"Hét alkalom nem lehet véletlen. Nem tudjuk, hogy mi az ok, de mindenképpen szeretnénk megérteni, és megoldást találni rá, közösen a bevásárlóközponttal, hogy ne forduljon elő ilyen többet a kerületben vagy bárhol máshol; lehet, hogy arra jövünk rá, hogy egy ilyen helyszínen egy krízisközpontnak vagy egy mentálhigiénés, segítő központnak a jelenléte valós segítséget tud nyújtani, hiszen közel van azokhoz, akik ilyen szándékkal mennek oda" - fogalmazott az InfoRádióban Örsi Gergely. a II. kerület polgármestere.

Persze az is lehet, hogy "fizikai megoldás" születik majd, ezen a Mammut már dolgozik, és arra is nyitott, hogy közösen a kerülettel oldja meg a helyzetet.

"Ha csak egy életet megmentünk, akkor minden erőfeszítés megérte" - tette hozzá Örsi Gergely.

A Mammut nem középület, ezért az önkormányzat nem intézkedhet, de megoldás azért lehet:

magasíthatják a korlátokat,

biztonságosabbá tehetik őket, a krízisközpontot pedig akár a Mammutban, akár a mögötte lévő Fény utcai piacon - ez az önkormányzaté - létrehozhatják.

Örsi Gergely elmondta még, a kerületnek vannak szociális munkásai, pszichológusai, ezzel tudnak hozzájárulni a megoldás ezen részéhez.

Üzenetértéke annak lenne, ha ténylegesen a Mammutban lenne a megoldás.

"Ha valaki az élete befejezésére készül, legyen ott karnyújtásnyira egy ilyen központ, valaki, akivel tud beszélgetni. A folyamat elején járunk, a szakembereknek kell kidolgozni, hogy mi jelenthet megoldást."

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×