eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook

Figyelem, új traffipax Budapesten – és még jön hat másik

A II, kerület nem vár tovább, önerőből helyez ki sebességmérőket.

Hét új sebességmérő helyszín áll szolgálatba a II. kerületben, melyek közül üzembe helyeztük az elsőt, a Nagykovácsi úti sebességmérőt – jelentette be Facebook-oldalán Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere.

Arról i ír, hogy miközben vita bontakozott ki a főváros és a kormány között négy traffipax telepítése miatt, a kerület inkább lépéseket tett, és ennek első állomása az új sebességmérő.

Fontosnak tartja a polgármester, hogy elindult a szakmai vita a szabályok módosításáról, a jogosítvány megszerzésének módjáról, különböző ellenőrzési lehetőségekről és büntetési tételek változásáról. "Viszont amíg a szükséges jogszabályi változtatások megtörténnek, addig is van teendő, és a jelenlegi rendszerben is van lehetőségünk visszaszorítani a gyorshajtást" – jelentette ki.

A Nagykovácsi úton a forgalomszámlálási adatok alapján közel hatezer jármű érkezik be naponta a városba, ráadásul a számlálás idején a 40-es táblánál mértek 104 km/órás sebességet is.

A sebességmérő helyszínek kiépítése mellett hamarosan a rendőrséggel együttműködve szolgálatba léphet egy új „pofátlanító” autó, mellyel a kirívó, veszélyes szabálytalanságok felderítését segítik.

A traffipaxszal kiszabott bírságok a központi költségvetésbe kerülnek, de a berendezések kihelyezését az önkormányzat finanszírozta, a hét helyszínen közel 60 millió forintba kerül.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×