eur:
382
usd:
353.67
bux:
58424.86
2023. december 7. csütörtök Ambrus
Tarlós István főpolgármester beszédet mond a főváros és a Mol-csoport közötti stratégiai megállapodás aláírásán a Városházán 2018. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tarlós István: Karácsony Gergely feminin alkat, nem rá szabták a főpolgármesterséget

Budapest volt főpolgármestere a Magyar Nemzetnek adott interjújában többek között arról beszél, hogy ha az egyedüli ellenzéki jelölt Karácsony Gergely lesz, akkor a párbeszédes politikus minden hibás döntése ellenére a posztján maradhat.

Budapest volt főpolgármestere, Tarlós István interjút adott a Magyar Nemzetnek, amelyben többek között a főváros csődhelyzetéről és Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester politikai személyiségéről is véleményt nyilvánított.

Tarlós István úgy fogalmazott: „furcsa személyiség Karácsony. A minap azt mondta rólam több jó mellett, hogy régimódi vagyok. Ez bizonyos értelemben igaz is.

Én pedig, szintén bizonyos emberi tulajdonságai elismerése mellett azt mondom, hogy Karácsony Gergő egy feminin alkat, akinek nem a polgármesterséget szabták a személyiségére.

Úgy látom, valójában nem is nagyon érti a várost és nem is nagyon ismeri. Ezzel együtt várhatóan Gyurcsány támogatni fogja őt, és ha egyedül marad az ellenzéki oldalon, van esélye az újraválasztásra, aminek nem teljesítményi oka van, hanem politikai, indulati okok" − vélekedett a korábbi főpolgármester.

Tarlós István szerint Karácsony Gergely habitusáról sokat elmond, hogy a Fővárosi Közgyűlés legutóbbi három ülésére a hátsó ajtón jött be a terembe, megkerülve az újságírókat, akik kérdéseket tehetnének fel neki, mivel az előző ciklussal ellentétben nincs már Budapest Infó sem, ahol a főpolgármester beszámolna arról, hogy mit miért tesz a városvezetés.

"Gergő azt mondta 2019 táján, hogy a demokráciában az újságírók szabadon kérdezhetnek. Hogy ő aztán ezt pont fordítva alakította? Hát ez is az okok közé tartozik, amiért feminin alkatú férfinek tartom őt"

– jegyezte meg Tarlós István, aki leszögezte, nem sértésnek szánja ezt a jelzőt, remélve, hogy a szivárványos zászló árnyékában Karácsony Gergely sem annak tekinti.

A Fidesz-KDNP hajdani főpolgármestere arról is beszélt, hogy szerinte a városvezetés nem a matematika szabályai szerint bánik a számokkal, ami régóta látszik.

"A magam részéről nem kívánom a csődöt sem a városnak, sem Karácsonynak, de ha mégis bekövetkezik, abban messze nem ártatlan a városvezetés. Hiá­ba csoportosítják saját érdekeik szerint a tényeket, egy csőd esetén már nem az fog dönteni, hogy mit mond Kiss Ambrus, vagy mit ír a Népszava" – hangsúlyozta Tarlós István, aki úgy vélte, hogy Karácsony Gergelynek sem lenne dicsőség, hogy az egyesített főváros 150 éves fennállása óta az ő főpolgármestersége idején dőlne be először.

A volt főpolgármester szóvá tette azt is, hogy a Biodóm sorsára hagyása mellett a csillaghegyi öblözet árvízvédelmének ügyét is érthetetlennek tartja. A mostani városvezetés ugyanis a korábbi tervekkel szemben a Római-part védvonalát nem közvetlenül a partszakaszon alakíttatná ki, hanem a Nánási úton, így a területen lévő vendéglátóhelyek és a szabadidőparkok továbbra is közvetlen árvíznek lesznek kitéve.

"Mi egy árvízvédelmi műtárgy építési projektjét indítottuk el, amit a sötétzöldek tájvédelmi beruházássá deformáltak. Hat komoly szakvélemény foglalt állást a hullámtéri megoldás mellett. Karácsonyék vagy tíz éve erőltetik, hogy ők tudják, miszerint a védműnek a Királyok útján kell épülnie

− emelte ki Tarlós István hozzátéve, hogy ehhez képest az eltelt négy évük alatt még kész terveik sincsenek, és egy kapavágás sem történt.

„Közösségi tervezést hirdettek meg már négy éve egy katasztrófavédelmi műtárgy esetében. Most kijelölték azt a nyomvonalat, amiről már tíz éve tudták, hogy az az igazi. Ennek a megvalósítása mintegy négyszeresébe kerülne annak, mint amit mi akartunk. Előre sejthető, hogy nem fogják felépíteni az árvízvédelmi rendszert a Királyok útján, a megszokott védekezés pedig az lesz, hogy „a kormány nem ad pénzt”

– mondta Tarlós István volt budapesti főpolgármester.

Címlapról ajánljuk

Nacionalistából lett Putyin-hívő a megölt ukrán politikus

Az ukrán biztonsági szolgálat magára vállalta egy Oroszországba menekült, Moszkva-párti volt ukrán képviselő meggyilkolását. A köpönyegforgató és bizarr politikai karriert befutott Ilja Kivát egy Moszkva-környéki faluban találták holtan, néhány órával azután, hogy felszólította Zelenszkij elnököt: kövessen el öngyilkosságot.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×