eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Middle age woman wheezing touching chest at home
Nyitókép: Pheelings Media/Getty Images

NNK: az allergiások most semmi jóra ne számítsanak!

A csapadékos időszaknak köszönhetően jelentősen csökkent a pázsitfűfélék pollenszórása június első felében, de a meleg időjárás hatására a pollenkoncentráció újra emelkedik.

A csapadékos időszaknak köszönhetően jelentősen csökkent a pázsitfűfélék pollenszórása június első felében, de a meleg időjárás hatására a pollenkoncentráció újra emelkedik. A pollenterhelés jelenleg országosan magas, azonban a következő napokban helyenként a nagyon magas szintet is elérheti - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden a honlapján.

Hozzátették: a mérések szerint a pázsitfűfélék pollenszezonja az idén erősebb a tavalyinál.

Allergiás tüneteket okozhat még néhány fa - a hárs, a bálványfa és a szelídgesztenye - pollenszórása, és ezek mellett már a legtöbb nyári lágyszárú allergén pollenszórása is elindult. A csalánfélék virágpora országosan közepes és magas koncentrációban van jelen, csúcsidőszakuk július végén, augusztus elején várható.

Az útifű és a lórom pollenkoncentrációja még jellemzően alacsony, azonban a következő időszakban várhatóan egyre több helyen érheti el a közepes, magas szintet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×