eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Child pouring water on himself.
Nyitókép: Getty Images/ AlesVeluscek

Hamarosan megérkezik az év első hőhulláma

Egy Nyugat-Európa közelében lévő ciklon hozza meg a fordulatot a délnyugatról beáramló, forró afrikai levegővel.

Az idei nyár eddig mentes volt az elviselhetetlen melegtől, hiszen egy Észak-, Északkelet-Európa felett tanyát ütött anticiklon keleti, északkeleti irányból hozta fölénk a levegőt.

Hétfőtől azonban az áramlás délnyugatira fordul, és immár Afrika felől szállít légtömegeket hazánk felé. Ezzel kezdetét veszi az idei év első hőhulláma – mondja a 24.hu-nak Molnár László meteorológus.

Hétfőn 28-33 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban, majd

szerdán, csütörtökön és pénteken már 29-36 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Délnyugaton lesz a legmelegebb, és ahogy haladunk északkelet felé, egyre elviselhetőbb lesz a hőség. Szerdán elsősorban az északi és a keleti megyékben, csütörtökön már több helyen számíthatunk záporra és zivatarra,

pénteken komoly viharok kialakulása várható.

Miközben a hét utolsó munkanapja még mindig a hőség jegyében telik, egy gyenge hidegfront éri el térségünket, ami meghozza az enyhülést is: a hétvégén szárazabb időre számíthatunk 25-30 fokos csúcsokkal. Az Agronaptár.hu hosszabb távú előrejelzése szerint a jövő hét első felében is maradnak ezek a hőmérsékleti értékek, és említésre méltó csapadék sem valószínű. Az újabb változás – ismét hőhullám formájában – június 28-29. környékén várható.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×