eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Balatoni hanguat - Infostart

Nagy tempóban melegszik a Balaton

Itt a nyárias meleg, gyorsan fog emelkedni a tó hőmérséklete is.

A Balaton viszonylag sekély, átlagos mélysége mindössze 3,2 méter, ezért a meleg időjárás gyorsan képes felmelegíteni a vizét.

Vasárnap reggel Balatonkenesén 20,9 fokot, Tihanynál 21,9 fokot, Balatonlellén 22,1 fokot, Balatonfenyvesen 21,6 fokot, míg Gyenesdiáson 22 fokot mutatott vízhőmérőnk.

A Balaton átlagos mélysége kb. 3 méter, legmélyebb pontja a Tihanyi kútnál 12,5 méteres. A déli part jóval sekélyebb, itt kb. 300 métert is gyalogolhatunk a mélyebb vízig.

Általánosságban elmondható, hogy intenzívebb kánikulai időszakokban (amikor a hőmérséklet 30-35 fok feletti) a Balaton vízhőmérséklete naponta akár 1-2 fokkal is nőhet. A Balaton hőmérséklete általában a 20-28 Celsius fok közötti tartományban marad a nyári időszakban.

A becslések szerint tehát a hét közepére akár 25-26 fokosra is melegedhet a Balaton - írja az Időkép.

A Balaton déli partján a sekély víz könnyebben fel tud melegedni, nem meglepő tehát, hogy a legmelegebb balatoni vízhőmérséklettel is a déli parton találkozhatunk.

A Balaton vízhőmérsékletének természetesen van egy napi, természetes ingása is, amely persze függ a nappali felmelegedés mértékétől is. Jelenleg ez 1 fok körüli.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×