eur:
389.14
usd:
368.12
bux:
55892.12
2023. szeptember 29. péntek Mihály
cars on Autobahn highway in Germany in high speed at night
Nyitókép: filmfoto/Getty Images

Érthetetlen esett miatt tett figyelmeztető felhívást a Magyar Közút – videó

„Hát itt mi történt?” – teszi fel a kérdést a közútkezelő egy nemrégiben történt közlekedési incidens kapcsán.

Nemrég az M0-s autóúton egy kisteherautó a külső sávban lassan, vészvillogóval haladt. Azt nem tudni, hogy milyen műszaki vagy egyéb problémája akadt, de nem húzódott le rögtön a leállósávba, csak lassan, komótosan – olvaható a Magyar Közút közösségi oldalán.

A bejegyzéshez mellékelt felvételen jól látható, ahogyan a nagy forgalmonban egymást érik a kamionok és személyautók, amik jobbról-balról igyekeznek kikerülni a furcsán közlekedő kisteherautó. Emiatt egycsapásra mini dugó alakult ki a szélső sávokban, majd végül egy kamionnak nem sikerült a vészfékezés.

A Magyar Közút a fentiek kapcsán ismételten arra hívja fel a figyelmet, hogy pont az ilyen és hasonló esetek elkerülésére szolgálna a leálló-, vagy ahogyan a társaság tekint rá, műszaki sáv. „Ha műszaki problémád van, akkor minél előbb húzódj le a leállósáv szélére, kapcsold be a vészvillogót, ha tudsz, tegyél ki elakadásjelző háromszöget, legyen rajtad láthatósági mellény és a szalagkorláton túl várd a segítséget” – tanácsolják.

Címlapról ajánljuk
Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Bóka János: az uniós ígérgetés ellenére nem sok minden történt

Európai Unió jövőbeli bővítése volt a legfőbb téma az EU Általános Ügyek Tanácsa Spanyolországban tartott informális ülésén. A tanácskozás részt vett Bóka János európai uniós ügyekért felelős miniszter, akinek az elmondása szerint a tagállamok fokozatos integrációval gyorsítanák a Nyugat-Balkáni országok csatlakozását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Elárulta Moszkvát szövetségese, új fronton éleződhet ki a lengyel-ukrán vita - Háborús híreink pénteken

Egyre gyűlnek a bizonyítékok arról, hogy az Oroszországgal jó viszont ápoló Szerbia fegyvereket szállít Ukrajnának. Lengyelország szerint Kijev lehetett volna "segítőkészebb" az országba becsapódott ukrán rakéta kivizsgálása során. Egyes hírek szerint a Szabad Oroszország Légió ismét betört Belgorod megyébe, az ukrajnai frontokon azonban továbbra is csak minimális területi nyereségekről számolhat be Kijev. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×