eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Nyitókép: egeszsegvaros.hu

Szombaton Szegedre érkezik a Richter Egészségváros

Az érdeklődök nemcsak a saját egészségükért tehetnek, hanem a városukért is.

Június 3-án Szegedre érkezik a Richter Egészségváros. A lakosok részvételükkel a Szegedi Tudományegyetem – Szent-Györgyi Albert Klinikai Központot támogathatják, hiszen az ingyenes szűréseken, tanácsadásokon, előadásokon, valamint családi programokon való részvétellel értékes adománypontokat gyűjthetnek, melyek 500-500 forinttal növelik a Richter által felajánlott 3,5 millió forintos alapadományt.

"Az egészségmegőrzést támogató program célja, hogy a lakosok ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a legfontosabb egészségügyi szűréseken" mondta az InfoRádióban a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok osztályvezető-helyettese. Csaba Lajos emlékeztetett, a Richter Egészségváros egy országjáró ingyenes szűrő- és egészségügyi edukációs program, ami 2009-ben indult, és a mostani szegedi program a 96. állomása lesz.

A helyszínen ingyenes szűrésekre van lehetőség a leggyakoribb népegészségügyi problémákhoz kapcsolódóan, így lesz például koleszterinszint- és vérnyomásmérés, csontsűrűségszűrés, prosztataszűrés, érszűkület-vizsgálat vagy neuropátiaszűrés cukorbetegek számára. Ezenkívül egészségügyi tanácsadásokat is biztosít a Richter, lesz például a nőgyógyászati, memóriazavar- vagy asztmatanácsadás. A program része számos egészségügyi témához kapcsolódó előadás, emellett pedig színes családi programok, koncertek is várják az érdeklődőket.

"Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a magyar emberek a prevencióra, egyre nagyobb tudatossággal járnak a szűrésekre a lakosok. A lakosok a saját aktivitásukkal nemcsak a saját egészségükért, hanem a saját közösségükért is tehetnek" – mondta Csaba Lajos, és arról is beszélt, hogy a részvételhez nincs szükség előzetes regisztrációra, csak a fontos, hogy mindenki vegye fel azt a karszalagot, amellyel igazolni tudja, hogy részt vett valamelyik szűrésen, tanácsadáson vagy előadáson.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról
aréna

Cápatámadás a Balatonban? – szakértők a mesterséges intelligencia különös világáról

A polgár akkor fogja a mesterséges intelligenciát befogadni, amikor nagyon jól körülhatárolt területeken életjobbító faktorként érzékeli – vélekedett a mesterséges intelligencia jövőbeni hasznosításáról Rab Árpád digitáliskultúra-szakértő, jövőkutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa és Tilesch György nemzetközi mesterségesintelligencia-szakértő, a PHI Institute alapító elnöke, a Neumann Társaság MI-nagykövete az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol szó esett az új technológia veszélyeiről, a korlátairól és a hasznairól is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Egyre feszültebb a viszony Ukrajna és fontos szövetségese között - Háborús híreink vasárnap

Az Ukrajna által javasolt béketerv, valamint a fekete-tengeri gabona-egyezmény felélesztésére irányuló legújabb ENSZ-javaslatok "nem reálisak" - mondta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter; Volodimir Zelenszkij közben szombaton lengyelországi látogatása során kitüntetéseket adott át két lengyel önkéntesnek, de nem találkozott hivatalos személyekkel a Kijev és Varsó között a gabonaimport miatt feszült viszony közepette. A fronton közben tovább folynak a harcok, Ukrajna arról számolt be, hogy áttörték az orosz védelmi vonalakat az ország déli részén fekvő Zaporizzsja térségében. Kilenc ember meghalt és 16 megsebesült, köztük két tábornok, az ukrán katonai hírszerzés vezetője szerint egy ukrán légicsapásban, amely Oroszország fekete-tengeri haditengerészeti parancsnokságát érte a Krímnél. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×