eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Nyitókép: Pixabay

Ukrán-magyar vezetékgond - Megszólalt az Energiaügyi Minisztérium

Kiderült, hogyan oldható fel az ellentmondás, hogy bár ukrán infrastruktúrát érnek orosz támadások, mégis a magyar oldalon volt gond.

Mint az Infostart megírta, gond támadt egy Magyarország és Ukrajna között elektromos áramot szállító vezetékkel, a történésről az ukrán energiaügyi minisztérium tájékoztatott.

A közlés szerint az orosz támadások miatt sérült meg az ukrajnai infrastruktúra, de némi bizonytalanságot okozott, hogy akkor miért a magyar oldalon sérült az infrastruktúra.

Ezzel kapcsolatban tájékoztatta az InfoRádiót a hazai Energiaügyi Minisztérium.

"Csütörtökön késő délelőtt a Kisvárda-Munkács 220kV távvezetéken következett be

a háborús történésektől teljesen független üzemzavar"

- fogalmaz a rövid közlemény, majd így folytatódik: "Kisvárda alállomás közelében egy szigetelő hibásodott meg, ilyen jellegű kiesések időnként előfordulnak a hálózaton. A javítást azóta elvégezték" - jelezte a tárca, hozzátéve, a vezeték működőképessége már csütörtökön helyreállt.

A minisztériumi információ szerint a vezetéken kereskedelmi forgalom nem zajlik, a meghibásodás így "a határ egyik oldalán sem befolyásolta az ellátást".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 31. 22:10
×
×
×
×