eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 13. szombat Ida
Nyitókép: Pixabay

Ukrán-magyar vezetékgond - Megszólalt az Energiaügyi Minisztérium

Kiderült, hogyan oldható fel az ellentmondás, hogy bár ukrán infrastruktúrát érnek orosz támadások, mégis a magyar oldalon volt gond.

Mint az Infostart megírta, gond támadt egy Magyarország és Ukrajna között elektromos áramot szállító vezetékkel, a történésről az ukrán energiaügyi minisztérium tájékoztatott.

A közlés szerint az orosz támadások miatt sérült meg az ukrajnai infrastruktúra, de némi bizonytalanságot okozott, hogy akkor miért a magyar oldalon sérült az infrastruktúra.

Ezzel kapcsolatban tájékoztatta az InfoRádiót a hazai Energiaügyi Minisztérium.

"Csütörtökön késő délelőtt a Kisvárda-Munkács 220kV távvezetéken következett be

a háborús történésektől teljesen független üzemzavar"

- fogalmaz a rövid közlemény, majd így folytatódik: "Kisvárda alállomás közelében egy szigetelő hibásodott meg, ilyen jellegű kiesések időnként előfordulnak a hálózaton. A javítást azóta elvégezték" - jelezte a tárca, hozzátéve, a vezeték működőképessége már csütörtökön helyreállt.

A minisztériumi információ szerint a vezetéken kereskedelmi forgalom nem zajlik, a meghibásodás így "a határ egyik oldalán sem befolyásolta az ellátást".

Címlapról ajánljuk
Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Ennyi kvótája van már a magyar sportolóknak Párizsra

Burián Kata olimpiai szintes idővel nyert 200 méter háton pénteken az úszók országos bajnokságán, így Magyarország már 131 kvótával vagy részvételhez szükséges szinttel rendelkezik a nyári játékokra. Reális számítások szerint a sportolói küldöttség létszáma megközelíti vagy akár meg is haladhatja a tokióit (173)
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×