eur:
389.31
usd:
362.7
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Az április 8-i országgyűlési választásra leadott levélszavazatokat tartalmazó urna a kolozsvári főkonzulátuson 2018. március 26-án. Ettől a naptól és csak személyesen vehetik át a magyarországi lakcímmel nem rendelkező választópolgárok a szavazási levélcsomagjaikat a kijelölt külképviseleteken. A 118 külképviselet közül csak a 12 kijelölt külképviseleteken (Belgrád, Beregszász, Bukarest, Csíkszereda, Kassa, Kolozsvár, Pozsony, Szabadka, Ungvár, Eszék, Kijev, Lendva) lehet átvenni a szavazási levélcsomagot. Lehetőség van arra, hogy a szavazólap és a nyilatkozat kitöltése után a választópolgár a külképviseleten leadja szavazatát. A levélben szavazók csak országos pártlistára szavazhatnak.
Nyitókép: MTI/Biró István

Úgy lehet, ahogy az 58 év után lemondott magyar polgármester akarta

Veresegyház szavazóit jövő vasárnap várják az urnák elő.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, csaknem 58 évnyi szolgálat után, 2023 februárjában távozott Veresegyház polgármesteri székéből Pásztor Béla.

A Pest vármegyei település első embere nem egészségügyi okok miatt döntött a lemondás mellett, hanem mert betöltötte a 85-öt, és mint mondta: „nem szeretné, hogy önmaga és a város számára méltatlan helyzet álljon elő”. Azt is jelezte: nagy szeretettel hagyja el a polgármesterséget. „Olyan helyről távozom, amelyet végtelenül szerettem” – fogalmazott.

Veresegyház megüresedett polgármesteri székének a sorsa 2023. május 21-én, jövő vasárnap dől el, alig egy évvel a 2024-es önkormányzati választások előtt. A poszt legfőbb, pontosabban egyedüli várományosa Cserháti Ferenc független jelölt, a települést jelenleg is irányító alpolgármester, akit egyébként Pásztor Béla is utódjául ajánlott.

A helyzet azért érdekes, mert információink szerint Pásztor Béla, ahogy ígérte teljesen visszavonult és nem a háttérből sem adott tanácsokat utódjának.

Az is figyelemreméltó, hogy bár állítólag volt egy másik induló-jelölt is, de neki nem jött össze az elegendó támogatói aláírás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×