eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kékre átfestett Volvo B9L-Alfa Civis 12 típusú autóbusz közlekedik Debrecenben a Wesselényi utcán 2014. január 16-án. Tizenöt átfestett debreceni autóbusz kerül hamarosan Budapestre, amelyeket a BKV bérel majd 2020-ig. A buszokat a székesfehérvári, egykori Alfa Busz gyártotta, és Debrecenből azért kerülhetnek Budapestre, mert a hajdú-bihari megyeszékhelyen a 2-es villamosvonal átadása miatt feleslegessé váltak.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Már csak napjaik vannak hátra a budapesti Volvo buszoknak

A Volvo-Alfa Civis 12 típusú autóbuszok a szerződések lejártával április végéig közlekednek a fővárosi utakon - közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV Zrt.)

Az alacsonypadlós autóbuszok Debrecenből kerültek Budapestre és fővárosi üzemüket 2014-ben kezdték, eleinte napi 12, később 13 jármű vitte az utasokat. A buszok kezdetben a cinkotai térségben, elsősorban a 95-ös, 98-98E és a 198-as vonalakon közlekedtek, majd 2017 júniusától az óbudai garázsba kerültek át.

Májustól a jól ismert Mercedes Citaro és a múlt évben érkezett új Mercedes Conecto járművek szállítják majd az utasokat.

"2022-ben egy korszak zárult le a főváros közlekedésében a magaspadlós autóbuszok kivonásával, jelenleg az összes busz már alacsonypadlós. A BKV járműflottája folyamatosan fiatalodik. A járműcserék célja, hogy a BKV a fenntartható működtetés mellett hozzájáruljon egy tisztább levegőjű és élhetőbb Budapest megteremtéséhez" - közölte a BKV.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×