INFORÁDIÓ
2023. május 29. hétfő
Magdolna

mentőautó

mentők

mentőszolgálat

Nagy fejlesztés az Országos Mentőszolgálatnál

Nagy fejlesztés az Országos Mentőszolgálatnál

Infostart / MTI

A Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára bejelentette, hogy újabb 33 mentőautó beszerzése vált lehetővé.

Takács Péter azt mondta, a folyamatos beruházásokkal hat év alá csökken a Magyarországon futó mentőautók átlagéletkora.

Az államtitkár bejelentette azt is, hogy egy éven belül - két lépcsőben - a kormány végrehajtja az egészségügyi szakdolgozói béremelést. Az egyéb munkakörökben dolgozókét bértömeg formájában adják a kórházaknak. A béremelés második üteme jövő év márciusában lesz, ennek szakdolgozókra eső fedezete 200 milliárd forint, az egyéb munkakörökben dolgozóké pedig 40 milliárd forint. Példaként elmondta, hogy egy 21 éve pályán lévő, középfokú végzettségű ápoló alapbére a mostani 390 ezer forintról 480 ezer forintra emelkedik, jövő év márciusára pedig meghaladhatja a 600 ezer forintot. Ez - emelte ki - egy év alatt a legnagyobb léptékű béremelés az ágazatban a rendszerváltás óta.

Kérdésre válaszolva megjegyezte: a Magyarországnak járó uniós források elmaradása miatt a Pénzügyminisztérium feladata volt kidolgozni egy "B" tervet, hogy "akkor is megvalósuljon a szakdolgozói béremelés, ha az Európai Unió egy centet sem fizet ki". Ő pedig

egyeztetni fog a szakdolgozói kamarával és a szakszervezetekkel a jelenlegi szakdolgozói bértábla egyszerűsítéséről,

mert azt merevnek és bonyolultnak tartja, a pótlékrendszer is átláthatatlan. Erre azért is szükség van - mondta -, mert célszerű, ha jobban összehasonlíthatók az orvosi és szakdolgozói bérek.

Budapest, 2023. március 27.
Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Tovább folytatódik a mentőszolgálat 2010-ben megkezdett korszerűsítése, most újabb 33 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség 1,5 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.
MTI/Balogh Zoltán
Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt. MTI/Balogh Zoltán

Csató Gábor, a mentőszolgálat főigazgatója elmondta, hogy a 33 mentőautóból most 15 érkezett hozzájuk, a többi gépkocsit a gyártás ütemétől függően kapják meg.

Nyitókép: Facebook/Országos Mentőszolgálat
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018