eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Forrás: Facebook/Budakeszi Vadaspark. A nyitókép illusztráció.

Korábban csak fényképről ismerték az a ritka ragadozót, amit lelőttek a Jászságban

Magyarországon 1961-ben ejtették el az első példányt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, az Alattyáni Úttörő Vadásztársaság február utolsó szombatján tartotta meg az utolsó társas apróvad vadászatát – írta az Agrojager News.

Az egyik körhajtás alkalmával egy rendkívül sűrű, embernek szinte áthatolhatatlan területrészre mentek a vadászok. Alighogy elindult a hajtás, a körülbelül egy hektáros területen szinte a semmiből tűnt fel egy ragadozó:

nyestkutya közelített a fűben.

A 24.hu szerint Túróczi István, a helyi társaság vadásza és kutyája is éberen figyeltek, majd amikor a hazánkban nem őshonos ragadozó a férfi felé tartott, eldörrent a puska.

A szőrmés ragadozó azonnal lerogyott, amit Túróczi István vizslája azonnal a gazdájához vitt. A hajtás végén mindenki nagyon meglepődött, mivel ilyen ragadozót csak fényképről ismertek a hajtásban résztvevő vadászok. Ez az első hivatalos, dokumentált eset, amikor a Jászsági medencében nyestkutyát ejtettek el.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×