eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója beszél a Stipendium Peregrinum ösztöndíj eredményét ismertető sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) 2021. július 12-én. Szeptembertől 47 tehetséges magyar fiatal kezdheti meg tanulmányait a világ legjobb külföldi egyetemein a Stipendium Peregrinum ösztöndíjjal. A sikeresen pályázók között 34 új ösztöndíjas van, 13-an pedig tavaly már ezzel az állami támogatással tanultak külföldön, idén pedig újra sikeresen pályáztak. Az ösztöndíj részeként az állam nemcsak a tandíjat, hanem a fiatalok minden egyéb költségét is állja.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Katonai esküt tett a Brain Bar alapítója

Közösségi oldalán osztotta meg katonai esküjét Böszörményi-Nagy Gergely MOME alapítványi elnöke, aki Brain Bar jövőfesztivál alapítója is.

Az Index vette észre Böszörményi-Nagy Gergely Facebook-bejegyzését. Ebben a Brain Bar jövőfesztivál alapítója katonai esküje mellett katonaruhás fotókat is megosztott.

A lapnak azt mondta: "tartalékosként pontosan azokat a készségeket és képességeket erősítjük, amelyeknek a civil életben is kiemelten fontos szerepe van. Alaposság, pontosság, egymásra való odafigyelés".

A poszthoz a honvédelmi miniszter is kommentelt. Szalay-Bobrovniczky Kristóf a gratulációja mellett azt írta: "A békéhez Te is kellesz!".

Böszörményi-Nagy Gergellyel 2021 őszén készítettünk interjút. A Brain Bar alapítója akkor arról is beszélt, "hogy a mai információ-áradat miatt a legtöbb embernek hullámzóak a várakozásai a jövőt illetően; vagyis a fesztivál témái között nem véletlen szerepel, hogy hogyan lehet rendet vágni abban az „információs viharban”, aminek ma az ember agya ki van téve".

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×