eur:
395.66
usd:
371.98
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Sirályok repülnek a Duna feletti párában, háttérben a Szabadság híd 2017. február 3-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Éles fordulat után megérkezhet a hó is – itt vannak a részletek

A szombati kellemes napsütést borult, párás idő követi. De továbbra sem lesz hideg, sőt az ország dél-nyugati tájain akár 14 fok is lehet.

Vasárnap a látási viszonyok javulnak, a rétegfelhőzet pedig dél, délnyugat felől egyre nagyobb területen feloszlik, így többfelé kisüt a nap. Naplementéig Budapest környékén és az Északi-középhegységben maradhat végig borult, párás az idő, és ott szitálás, esetleg gyenge eső is előfordulhat.

A déli, délnyugati szél szinte országszerte megélénkül, a Dunántúlon meg is erősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 7 és 12 fok között várható. A tartósan borult helyeken ennél kissé hűvösebb lesz, míg a szelesebb délnyugaton elérheti akár a 14 fokot is.

Hétfőn reggel egy mediterrán ciklon hatására jelentős esőzés lesz a térségünkben, helyenként 20 milliméter feletti csapadékkal. A ciklon hátoldalán a hidegfronttal együtt néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik térségünkbe. A Dunakanyart körbeölelő Pilisben és a Börzsönyben fagypont közelébe hűlhet le a levegő, így ott havazásra lehet számítani. A hegycsúcsokat tekintve a Dobogókőn, a Csóványoson és a Nagy-Hideg-hegyen számíthatunk hóesésre.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×