eur:
394.06
usd:
365.26
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy nő kitölti a népszámlálás online kérdőívét Gödöllőn 2022. október 1-jén. Ezen a napon megkezdődött a népszámlálás, amelyen a részvétel kötelező, a kérdőíveket október 16-áig interneten lehet kitölteni, majd számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyekből nem érkezett be online kérdőív.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Elemezte a gáz- és villanyszámlákat az MVM, meglepő eredményre jutott

A gázszámlák 78 százaléka, a villanyszámlák 67 százaléka beleesett a rezsicsökkentett keretbe - legalábbis erre jutott az MVM.

A november végéig kibocsátott számlák elemzése alapján földgázszolgáltatás esetében a kibocsátott számlák 78%-a, villamosenergia-szolgáltatás esetében a számlák 67%-a nem tartalmazott lakossági piaci áron elszámolt energiát - írja az MVM Csoport.

Az elemzést grafikonokkal támasztották alá, amelyeket ide kattintva tud megnézni. Ehhez annyit teszünk hozzá, hogy voltak olyan fogyasztók, akik még a nyáron valamivel magasabb részfogyasztást diktálhattak be a rezsiemelés bejelentése után. Ennek korábban nem lett volna sok értelme, hiszen ki fizetne előre, de így pár száz köbmétert még a júliusi gázszámlához lehetett csapni rezsicsökkentett áron, majd utána tartalékolva diktálni a havi fogyasztást. Más kérdés, hogy az MVM már akkor felhívta a figyelmet, hogy az ilyen trükközés szabályellenes.

Mindez azért érdekes, mert az Energiahivatal novemberben úgy számolt, hogy a háztartások 72 százaléka maradt meg a rezsicsökkentett sávon belül. Erről akkor Steiner Attila energiaügyi államtitkár írt a közösségi oldalán.

Ehhez képest az ATV Híradójában két napja az hangzott el, hogy a GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérése szerint a lakosság hatvan százalékának megnőtt az energiaszámlája.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×