eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (k), miután átvette a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) Szellemi Honvédő díját a Novotel Budapest Congress Center Bartók termében 2022. december 8-án. Mellette Csizmadia László, a CÖF-CÖKA kuratóriumának elnöke (b) és Fricz Tamás, a CÖF-CÖKA kurátora.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

CÖF-díj: "kiemelkedő munkát végeztek a nemzeti érdekeink védelme, érvényesítése érdekében"

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Orosz Ildikó, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola elnöke, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője és a Regőczi Alapítvány vehette át a Civil Összefogás Fórum - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány Szellemi Honvédő díját.

A Regőczi Alapítvány nevében Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumának elnöke, Áder János volt köztársasági elnök felesége vette át a díjat.

Az elismerésben évről évre olyan személyeket és szervezeteket részesít a CÖF-CÖKA, akik kiemelkedő munkát végeznek nemzeti érdekeink védelme, érvényesítése érdekében.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke a díjátadót megelőző sajtótájékoztatón bejelentette: a CÖF-CÖKA felszólítja az Egyesült Államokat és az Európai Tanácsot, hogy azonnal hívják tanácskozásra Ukrajna és Oroszország képviselőit az ukrajnai háború lezárása, a béke megteremtése érdekében.

Egyúttal javasolják, hogy a népfelség elve alapján kérjék ki az Európai Unió lakosságának véleményét arról, hogy békét vagy háborút szeretnének - tette hozzá Csizmadia László.

A sajtótájékoztatón bemutatták az Összefogunk című kötetet, amely 244 oldalon, 15 szerző közreműködésével, mintegy száz fényképpel mutatja be a CÖF-CÖKA 2009-es alapítása óta folytatott tevékenységét.

Németh Miklós Attila, a könyv szerkesztője arról beszélt, a rendszerváltást követő időszakban a társadalom szerveződését megnehezítette, hogy nem az értékek mentén alakultak a politikai pártok, hanem az emberek a pártokban keresték az értékeket.

Ugyanakkor a CÖF-CÖKA megalakulása, vagyis a "civilség" lehetőséget nyújt az értékteremtésre és ennek alapján az értékrend felépítésére a társadalom tagjai számára - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×