INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

dunakeszi

pándy andrás

ház ingatlan

Fotó: Google Maps

Eladnák a magyar sorozatgyilkos elhíresült dunakeszi házát

Infostart

Eladná a magyar állam Pándy András házát. A gyilkos állelkész dunakeszi ingatlanának kisebbik részét tulajdonolja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, évek óta üresen ál a dunakesziek által csak “ördög házának” nevezett épület. A sorozatgyilkos belgiumi magyar állelkész vette meg még a 90-es években, hogy ezzel is elterelje a figyelmet magáról.

A Blikk információi szerint miután saját felesége, gyermekei és szeretői lemészárlása miatt Pándy András egy belga börtönbe került, a gyilkos magyarországi otthonát az a mostohalánya örökölte meg, aki még el tudott menekülni elvetemült apja elől. De lemondott az örökségről, így az a magyar államra szállt.

Amikor a vérfertőző bűnözőt 1997-ben őrizetbe vették, a ház megürült. Előtte a nyomozók még töviről hegyire átkutatták. Felásták az egész kertet is, emberi maradványok után kutatva, de csak állati csontokat találtak. Soha senki nem költözött ide többé ide azóta.

A lap most azt az információt kapta a magyar államtól, hogy Az Ingatlan 44/100-ad tulajdonrésze a néhai Pándy András hagyatéki eljárása eredményeként került a Magyar Állam tulajdonába (..) a jogszabályok és előírások maradéktalan betartása mellett az állami tulajdonban lévő ingatlanrész értékesítését tervezzük" - írták kérdésünkre.

Az adásvételt kissé megbonyolítja, hogy a tulajdoni lapon a Pándy-ház közös telken áll a szomszédéval, erről, azonban a neve elhallgatását kérő férfi eddig nem tudott.

- Pándy András házának helyén az ötvenes években még disznóólak álltak. A hatvanas években kerítették el és építették fel az akkori tulajdonosok a házat. Ha mégis a mi családunk a telek résztulajdonosa, gondolkodunk rajta, hogy megvesszük. Minket nem zavar a múlt, annak már vége, és itt nem is gyilkoltak meg senkit - mondta a Blikknek.

Nyitókép: Fotó: Google Maps
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018