INFORÁDIÓ
2023. január 31. kedd
Gerda, Marcella

fogaskerekű

fürjes balázs

kiss ambrus

Fogaskerekű szerelvény a Városmajor végállomáson 2015. május 16-án. Május 17-én kerületi, helyi népszavazást tartanak a Normafa megújításáról, többek között a vasút vonalának meghosszabbításáról a Széll Kálmán tér és a Normafa felé, ami közvetlen autómentes elérést teremtene Buda legforgalmasabb csomópontja és leglátogatottabb pihenőövezete között.

A fogaskerekű mihamarabbi újraindítását követeli Fürjes Balázs

Infostart

Az lenne a minimum, hogy a fogaskerekű-közlekedés szünetelésének idejére igényvezérelt kisbuszos pótlása legyen a fogaskerekűnek - írja Fürjes Balázs a közösségi oldalán. Jelenleg nem közlekednek a szerelvények, miközben a főváros azt állítja, hogy nem mondtak le róluk.

"Nem maradhat kiszolgálatlanul a fogaskerekűt naponta-hetente közösségi közlekedési eszközként használó több ezer budai polgár és a fogaskerekűt hétvégenként autós közlekedés helyett használó, ezzel a környezetet is kímélő több tízezer kiránduló!" - írja Fürjes Balázs a Facebookon.

A fővárosnak haladéktalanul intézkednie kell a fogaskerekű átmeneti kisbuszos pótlásáról, a teljes fogaskerekű mihamarabbi újraindításáról, a közlekedési rend mielőbbi visszaállításáról!" – olvasható a Miniszterelnökség miniszterhelyettesének bejegyzésében.

Ahogy arról az Infostarton beszámoltunk a fővárosi közgyűlés mai ülésén dönt a speciális budapesti vasútról. Az ügy előzménye, hogy november 11-én az energia- és gazdasági válságra hivatkozva "téli szünetet" rendeltek el a "fogas" számára. A járat ideiglenes szüneteltetéséről a Fővárosi Önkormányzat, a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV Zrt. döntött.

A leállást korábban a fenntartó a kötelező rekonstrukció mellett azzal indokolta, hogy rendkívül alacsony a fogas kihasználtsága, ideiglenes leállításával pedig több mint

120 millió forintot spórolhat Budapest.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület viszont kitart amellett, hogy a Karácsony Gergelyék meg akarják szüntetni a fogaskerekűt.

Az Index viszont arról írt, hogy Kiss Ambrus főpolgármester-helyette azt mondta: sosem állt szándékukban a leállítása, és azt ígérte, hogy lobbizni fognak annak érdekében, hogy erre legyen uniós forrás. Az viszont nem világos, hogy ezt kinél tennék.

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018