INFORÁDIÓ
2023. február 3. péntek
Balázs

karácsony gergely

advent

budapest

gyertyagyújtás

Karácsony Gergely főpolgármester (b2), valamint Faix Csaba, a Budapest Brand vezérigazgatója, Zsolnai Endre, a Mikulásgyár alapítója, Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Kovács Áron, a Deák téri evangélikus templom lelkésze (b-j) a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt., a Mikulásgyár és a Baptista Szeretetszolgálat közös adventi gyertyagyújtásán a Városháza parkban 2022. november 27-én.

Karácsony Gergely: a szolidaritás képzeletbeli lángjának is ott a helye a többi mellett

Infostart

A szolidaritás képzeletbeli lángjának is ott a helye a hité, a reményé, az örömé és a szereteté mellett – mondta a főpolgármester a Városháza parkban a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt., a Mikulásgyár és a Baptista Szeretetszolgálat közös adventi gyertyagyújtásán vasárnap.

Karácsony Gergely a Városháza parkban nyílt Szolidaritás parkját bemutatva úgy fogalmazott: az idei advent kicsit más lesz, mint a korábbiak. Kevesebb lesz a csillogás, kevesebb a fény, de reményét fejezte ki, hogy több lesz a „bennünk levő szolidaritás”.

A főpolgármester szerint nem csak arról van szó, hogy idén pénzügyi okokból nem fér bele a város ünnepi fényekbe öltöztetése, de „félrevezetjük és becsapjuk önmagunkat, ha olyannak látjuk ma a várost és a világot, amilyen mindig is szokott lenni”.

A hiányzó ünnepi fények is lehetővé teszik, hogy egy kicsit többet gondoljunk másokra, azokra, akik támogatásra szorulnak, mert egyre többen vannak ilyenek – fogalmazott Karácsony Gergely.

Faix Csaba, a Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a programokat ebben az évben a szolidaritás, az egymásra való figyelés, az egymással törődés jegyében indították. Idén a „sok ezer forintos, forralt boros” vásár helyett a Szolidaritás parkjával segítenének a rászorulóknak – jelezte.

Budapest, 2022. november 27.
Zsolnai Endre, a Mikulásgyár alapítója (k) beszél a gyertyagyújtás után a Szolidaritás parkja bemutatásán a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt., a Mikulásgyár és a Baptista Szeretetszolgálat közös adventi gyertyagyújtásán a Városháza parkban 2022. november 27-én. Az adventi koszorúnál KarácsonyGergely főpolgármester (j).
MTI/Máthé Zoltán
Budapest, 2022. november 27. Zsolnai Endre, a Mikulásgyár alapítója (k) beszél a gyertyagyújtás után a Szolidaritás parkja bemutatásán a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Brand nZrt., a Mikulásgyár és a Baptista Szeretetszolgálat közös adventi gyertyagyújtásán a Városháza parkban 2022. november 27-én. Az adventi koszorúnál KarácsonyGergely főpolgármester (j). MTI/Máthé Zoltán

Kovács Áron, a Deák téri evangélikus templom lelkésze arról beszélt: a Szolidaritás parkjában mindenki tud a másik felé lépni, és nem a békétlenség, hanem a béke hangján szólni, cselekedni.

Zsolnai Endre, a Mikulásgyár alapítója elmondta: fennállásuk 18. évét a „főváros szívében” ünnepelhetik. A Városháza parkban november 30. és december 22. között nyitva tartó Mikulásgyárba elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket várnak az adományozóktól, és elfogadják a jó minőségű könyvet, játékot, ruhát is.

A szomszédos rendezvénysátorban száz könnyűzenei koncert lesz, több színházi gyermekelőadást tartanak és sportolók is várják majd a családokat - tette hozzá.

Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke a 19 éves múltra visszatekintő „cipősdoboz” mozgalomról beszélt, amellyel olyan gyermekeket tudnak megajándékozni, akik egyébként lehet, hogy nem kapnának.

Megjegyezte: a cipősdoboz adományok a Városháza parkban, illetve országszerte több mint 380 helyen adhatók le.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018