eur:
370.12
usd:
344.87
bux:
47515.68
2023. május 30. kedd Janka, Zsanett
Gyurcsány Ferenc, DK elnöke a színházak finanszírozásáról szóló törvény vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Gyurcsány Ferenc ribizlije: kiderült, miért csak tapogatózik a kormány

A DK elnöke visszatekint a gyerekkorára, így látja meg, hogy "a mai kormány bolyongásának, tévelygésének oka, hogy mostanra nem lát. Csak tapogatózik. Mások is vannak így. Kiderült újra, a látáshoz nem napfény kell."

Gyurcsány Ferenc egy ideje hosszabb gondolatmeneteket is megoszt közösségi oldalán, rendszerint vasárnaponként. Ma is így történt.

A DK elnöke gyerekkori emlékeiről ír, innen jut el az állampolgári felelősség témájához.

Mint írja: "A politika mindegyikünk dolga. Valójában csak látszólagos a döntésed, hogy részt veszel-e vagy sem a közéletben, mert ha nem veszel részt, az is cselekvés. Textilgyárban nem kötelező dolgozni. Hazád akkor is van, ha nem akarod észrevenni."

Megállapítja ugyanakkor azt is, hogy a politikacsinálás egy bonyolult szakma, amelyhez a sokrétű tudás mellett az is kell, hogy a politikusnak igen jó legyen a látása.

"Az akaratnál fontosabb a cselekvés, az olvasásnál az értés, az értésnél a látás" - írja Gyurcsány Ferenc.

Itt érkezik el a magyar kormány jelenéhez, amelynek szerinte az a lényege, hogy a kormány nem lát.

A poszt ezzel zárul: "A mai kormány bolyongásának, tévelygésének oka, hogy mostanra nem lát. Csak tapogatózik. Mások is vannak így. Kiderült újra, a látáshoz nem napfény kell."

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

Zuhan az olajár, bizonytalanság a tőzsdén

A hétvégén Joe Biden elnök és Kevin McCarthy republikánus házelnök megállapodásra jutott az amerikai adósságplafon kérdésében, azonban a történetnek ezzel még nincs vége - republikánus törvényhozók egy csoportja hétfőn közölte, hogy ellenezni fogják megállapodást, így továbbra is maradt egy bizonytalansági faktor az egyenletben. Ezzel párhuzamosan az európai tőzsdéken sem látszott öröm a megállapodás kapcsán, így eleinte óvatos és lefelé mutató mozgások voltak a kontinensen, a nap végére pedig alaposan elromlott a hangulat, a legnagyobb esést a brit tőzsdén láthattuk a vezető börzék közül. Az olajár is nagyot esik ma elsősorban a hétvégén megrendezésre kerülő OPEC+ ülésre készülve, de az amerikai adósságplafon-vita körüli bizonytalanságnak is van hatása az árfolyam alakulására. A tengerentúli tőzsdéken hamar elfogyott a kezdeti lendület, kisebb esést láthatunk most.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×