eur:
389.47
usd:
361.7
bux:
68491.95
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Prison Cell Bars - Black and White
Nyitókép: DanHenson1/Getty Images

Börtönbe vonult a Gyurcsány-kormány alatti NBH-főigazgató

Elkezdte büntetése letöltését Galambos Lajos. A Nemzetbiztonsági Hivatal egykori főigazgatóját vesztegetés elfogadása miatt még tavaly 4 év börtönre ítélték el.

Galambos Lajos a büntetési ideje kétharmadánál szabadulhat majd, azaz csak ennyit kell börtönben töltenie. Sőt, ezt megelőzően pedig valószínűleg élhet a reintegrációs őrizet lehetőségével. Ez a tíz hónapos kedvezmény azt jelenti, hogy az egykori NBH-főnök nyomkövetővel, otthon töltheti majd le büntetésének utolsó hónapjait - értesült a Magyar Nemzet.

A lap emlékeztet arra, hogy az Egymásért, Egy-Másért Alapítvány kulcsfiguráját, Jakubinyi Róbertet és a Nemzetbiztonsági Hivatal korábban kémkedéssel is vádolt, majd felmentett volt főigazgatóját, Galambos Lajost, illetve a hivatal volt műveleti osztályvezetőjét még 2013-ban folytatólagosan elkövetett, hivatali helyzettel való visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolta meg az ügyészség.

A per során kiderült, hogy az egykori közhasznú szervezet milliárdos adócsalást követett el és a hatóságok vezetői elsimították Jakubinyi Róbert büntetőügyeit. Szolgálataikért a vádlottak százmilliós összegeket kaphattak.

A bíróság tavaly szeptemberben (megismételt eljárásban) Galambos Lajos másodrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett vesztegetés és államtitoksértés miatt négy év börtönbüntetésre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×