eur:
393.85
usd:
365.09
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Amerikai dollárbankjegyeket számolnak egy hanoi bankban 2022. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Luong Thai Linh

Titkosszolgálati vizsgálat indul a baloldal külföldi kampánypénzei miatt

Márki-Zay Péter korábban maga közölte, hogy érkeztek amerikai pénzek a választás előtt, azzal védekezett, hogy mozgalma, az MMM nem párt. Milliárdos összegről van szó.

Fideszes kezdeményezésre titkosszolgálati vizsgálatot rendelt el csütörtöki zárt ülésén az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága az ellenzékhez a tavaszi választások előtt érkezett milliárdos külföldi kampánytámogatás ügyében - értesült a Magyar Nemzet.

A vizsgálatról magáról több nem ismert, de a következő időszakban a grémium folyamatosan vizsgálni fogja a szolgálatok elemző-értékelő munkájából kikerülő tényeket.

Az országgyűlési választási kampányba a kormánypártok szerint megtörtént jogellenes külföldi beavatkozási kísérlet nagy vitát vált ki a patkó két oldala között.

Ismert, Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt maga ismerte el korábban, hogy hatalmas összegeket kapott mozgalma, az MMM az Egyesült Államokból (Action for Democracy, alapítva: 2022. Vezetője: Korányi Dávid - korábban Bajnai Gordon és Karácsony Gergely tanácsadója) a választások előtt, a politikus közlése szerint

ebből a támogatásból fizették ki a kampány utolsó számláit

- fogalmaz a cikk.

A hódmezővásárhelyi polgármester később a kampányadományok teljes listáját nyilvánosságra hozta, ezen 8 "makroadomány" is szerepel, 1,86 milliárd forint értékben.

A magyar választási törvényt tiltja a külföldi pártfinanszírozást, ezzel kapcsolatban Márki-Zay Péter azzal védekezik: az MMM nem párt.

A Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté szerint "az elmúlt harminc év egyik legdurvább ilyen típusú politikai botrányával állunk szemben".

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×