INFORÁDIÓ
2022. december 8. csütörtök
Mária

gyurcsány ferenc

törpe

orbán viktor

facebook

Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt szocialista miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én.

Gyurcsány Ferenc úgy olvasta, hogy a tudathasadás és a hazugság is gyógyítható

Infostart

Terjedelmes Facebook-posztban szidalmazza a DK elnöke a regnáló kormányfőt. A magát a "legeurópaibb pártnak" nevező politikai formáció vezetője saját magához képest is szintet lép.

"Törpe" - ezzel a felütéssel kezdi egyik keddi Facebook-posztját Gyurcsány Ferenc.

A keresetlen szavakat és Orbán Viktorral szembeni éles kritikát felvonultató bejegyzésben a volt miniszterelnök arról is ír, hogy "egyelőre több a kudarc, mint a valóságos győzelem", illetve hogy "pipiskedik, ágaskodik, mióta csak van".

Gyurcsány Ferenc később azt ecseteli, hogy amint Orbán Viktor arról beszél, hogy nem mehet szembe a törpe az óriással - értsd: a szankcionált Oroszországgal -, ő "törpeként" mégis folyamatosan szembemegy az EU-val.

"Úgy olvasom, a tudathasadás gyógyítható. A kóros hazudozás is" - folytatja Gyurcsány Ferenc.

Megjegyzi, az EU Oroszországhoz képest egyáltalán nem törpe, gazdasági ereje ötszöröse Oroszországénak, a NATO hadi kiadásai pedig 12-szerese az oroszokéinak, a haderő létszáma pedig négyszeres.

Az energiaproblémáról azt írja, hogy "mi előbb-utóbb fogunk venni", Oroszország viszont nem fog tudni eladni energiahordozót.

"Oroszország egyetlen tekintetben van versenyben az Egyesült Államokkal, ez a nukleáris erő. Minden másban fényévekre van az USA-tól és a Nyugattól" - írja még.

Bejegyzése végén aztán tovább sértegeti Orbán Viktort, aki "pár forintért eladná a magyar nemzet lelkét, a szomszédos Ukrajna becsületét, épségét. Rongyember. Piszkos. Történelmi Törpe. Meg egyébként is".

A bejegyzés fölött a DK logója mellett a párt jelmondata olvasható: A legeurópaibb párt.

Történelmi gazember címmel reagált Facebook-oldalán Kocsis Máté a DK elnökének fent idézett keddi posztjára. Gyurcsány Ferenc nevét a Fidesz-frakcióvezetője nem írja le, de egyérteművé teszi, róla ír, hiszen a borítóképre is feltette a volt miniszterelnököt, és a sorait is ugyanúgy zárja, mint a DK elnöke: "A gazember gazember az országával, a szövetségeseivel, az ellenfeleivel. Mindenkivel. Meg egyébként is."

Nyitókép: Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018