eur:
393.83
usd:
367.78
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Close up of womans hand typing on computer keyboard in the dark against colourful bokeh in background, working late on laptop at home
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Csak óvatosan a „SOTE-s” e-mailekkel!

Visszaélő, káros csatolmányt tartalmazó csaló levelek terjednek az intézmény nevében.

Csalók élnek vissza a Semmelweis Egyetem nevével és arculati elemeivel, címerével: az elektronikus levelek mellékletének megnyitásával trójai típusú kód töltődhet le a felhasználó eszközére - figyelmeztetett a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Azt írták, hogy az intézethez eddig érkezett bejelentések alapján a kampányban küldött hamis levelek látszólag Arató Andrástól, mint a Semmelweis Egyetem tanárától, az I. számú Gyermekklinika igazgatóhelyettesétől érkeznek. A levelek megfogalmazása magyartalan és több nyelvtani hibát is tartalmaz.

A levél csatolmányában egy ajánlatkérésre utaló fájl található (Ajánlatkérés szám222109_10397.pdf) , amelynek megnyitásával egy trójai típusú káros kód (AveMaria) töltődhet le a felhasználó eszközére – tették hozzá.

Ezért az intézet azt javasolja, hogy senki ne kattintson ismeretlen forrásból érkezett csatolmányokra, és ha valaki gyanús e-mailt kap, továbbítsa a csirt@nki.gov.hu címre.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×