eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Manhercz Krisztián a vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának elődöntőjében, a Magyarország - Spanyolország mérkőzésen Splitben 2022. szeptember 8-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Egység, korszerűség, védekezés - Faragó Tamás a férfi vízilabda-válogatottról

Az aranyéremért játszik szombat este a magyar vízilabda-válogatott a spliti Európa-bajnokságon, miután 10-8-ra legyőzte a spanyolokat. A siker azért is figyelemre méltó, mert a budapesti világbajnokságot az ibériai válogatott nyerte. A győzelmet Faragó Tamás értékelte az InfoRádiónak.

Az Európa-, világ- és olimpiai bajnok vízilabdalegenda Faragó Tamás szerint a siker egyértelműen az új csapatkapitány, Varga Zsolt érdeme. Mint az InfoRádiónak mondta, két hónap alatt csodálatos változás történt, ami nemcsak a csapatjátékban, az egységben mutatkozott meg, hanem abban is, hogy a válogatott egy nagyon korszerű, látványos vízilabdát játszott. Faragó Tamás azt mondta, Varga Zsolt talán legnagyobb érdeme az, hogy megértette a csapat tagjaival: egy labdajátékban a védekezéssel lehet a legkönnyebben nyerni.

Elismeréssel szólt a játékosok kitartásáról is, akik

a meccs hullámvölgyeiben sem csüggedtek,

így aztán a spanyolok nem tudták kihasználni ezeket a mélypontokat. Mint mondta, a magyar válogatott mind fizikailag, mind taktikailag felül múlta a spanyol csapatot.

A szombat esti döntővel kapcsolatban Faragó Tamás nehéz mérkőzésre számít, hiszen

a horvátok otthon játszanak.

Reményét fejezte ki, hogy a magyar válogatott képes megismételni a spanyolok elleni remek játékát. Bár úgy vélte, a horvátok tűnnek esélyesebbnek, "mi, magyarok mindig győzni akarunk".

A női válogatott egykori kapitányaként arról is beszélt, hogy Izrael ellen könnyű dolga lesz Bíró Attila hölgykoszorújának az 5. hely megszerzéséért, úgy vélte óriási a különbség a két csapat között. Bár azt is hozzátette: jobb eredményt várt a női válogatottól, mint az 5. hely.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×