eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Dénes Tamás, az InfoRádió főmunkatársa kapta a Szepesi-díjat

Dénes Tamás sportújságíró és futballtörténész a sportújságírásban és a magyar futballban való tevékenységéért kapta az elismerést.

Dénes Tamás sportújságíró, futballtörténész, az InfoRádió és az infostart főmunkatársa vehette át a Szepesi-díjat hétfőn, egy ünnepélyes rendezvényen a Groupama Arénában. Az elismerést 2015 óta évről évre olyan sportújságíró kapja, aki elkötelezett a magyar labdarúgás ügye iránt.

Dénes Tamás a sportújságírásban és a magyar futballban kivívott általános szakmai és emberi megbecsülése, mintegy nyolcvan kötete, köztük a hazai és a nemzetközi labdarúgás történetét feldolgozó, generációk által forgatott, enciklopédikus részletességű és precízségű művei, több évtizedes hírlapírói, sporttörténészi, szakértői, közösségi tevékenysége miatt kapott elismerést.

Az díjat Mezey György volt szövetségi kapitány és Bozsik József testvére, Lajos adta át. Dénes Tamás megköszönte az elismerést, és elárulta, hogy kedvenc labdarúgója Puskás Ferenc volt, majd a jelenlévőkkel megosztotta néhány ezzel kapcsolatos személyes történetét.

A rendezvényen átadták az Östreicher-díjat is, amit Törőcsik András nővére, Törőcsik Éva kapott. Östreicher Emil-díjat egy olyan hozzátartozónak adják, aki a háttérből segíti, illetve segítette egy korábbi nagy futballista pályafutását, életét. Törőcsik Éva alázattal, tiszteletreméltó emberi helytállással volt testvére mellett utolsó éveiben. A díjat Nyilasi Tibor volt válogatott labdarúgó, edző és Szirmák Botond, a mindkét díj egymillió forintos pénzjutalmát biztosító Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója nyújtotta át.

Szöllősi György, az alapítvány kuratóriumi elnöke a rendezvényen bejelentette, hogy hajnalban elhunyt Puskás Ferenc Kispesten élő húga, Puskás Éva.

A rendezvényen továbbá elmondták, hogy a Provident további három évre biztosítja a Magyar Sportújságírók Szövetsége szakmai díjainak fedezetét, és támogatja a nehéz helyzetbe került sportújságírókat segítő Szombathy István Alapítványt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×