eur:
394.05
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Vásárló az Aldi diszkontlánc I. kerületi, Mészáros utcai üzletében 2020. február 25-én. Továbbra is a részmunkaidős foglalkoztatási modellt alkalmazza az Aldi Magyarország, mert tapasztalataik szerint ez a legjobb megoldás a megfelelő létszámú munkaerő biztosítására. A diszkontlánc a februári adatok szerint mintegy 3800 dolgozót foglalkoztat 144 magyarországi üzletében és biatorbágyi központjában, de csak 10-20 százalékuk dolgozik teljes, heti 40 órás munkaidőben.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Egymillió forintba került a nem hatósági áras cukor az Aldiban

A hatósági árstop bevezetésének napján tartott ellenőrzést a fogyasztóvédelem, és egy pécsi Aldiban szabálytalanságot talált. A cég szerint csak tévedés történt, de a 10 forintos mulasztás sokkal többe került.

Egymillió forint fogyasztóvédelmi bírságot szabott ki a Baranya Megyei Kormányhivatal az Aldi Magyarországra, mert a kiskereskedelmi lánc egyik pécsi boltja megbukott a hatóság helyszíni szemléjén – írja a vg.hu.

Az eset még februárban történt, de csak most hétfőn vált ismertté, miután az elmarasztaló határozatot feltöltötték a fogyasztóvédelmi portálra.

A hatóság 2022. február 1-jén tartott ellenőrzést az egyes alapvető élelmiszerek hatósági ára kapcsán, illetve általánosan a hagyományos kereskedelmi egységekre vonatkozóan. A fogyasztóvédelem a pécsi Aldi üzletben azt rögzítette, hogy az egyik ismert márka kilós kiszerelésű kristálycukra 239 forintba került. Erről az üzletvezető azt mondta, hogy a termékek 2021. október 15-én alkalmazott eladási ára megegyezik az ellenőrzés napján fizetett összegekkel. Ez a dátum azért lényeges, mert a kormány döntése értelmében az érintett termékek árát úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a 2021. október 15. napon alkalmazott árnál.

A hatóság adatszolgáltatásra szólította fel a vállalkozást, ami kiterjedt a 2021. október 15-én alkalmazott eladási árakra. Így derült ki, hogy az Aldi szóban forgó pécsi boltjában 2021. október 15-én 229 forint volt az ugyanilyen márkájú kilós kristálycukor. Tehát a kiskereskedelmi lánc az engedélyezett árnál 10 forinttal drágábban kínálta a terméket.

Az Aldi szerint nyilvánvaló adminisztratív tévedés történt, és két másik fajtájú kristálycukor 239 forintos árát szerepeltette tévedésből, mert ez „optikailag könnyen összetéveszthető volt” a 229 forintos árral. A cég a tévedés észlelése után haladéktalanul helyesbítette az árazást. A hiba nem volt jelentős: a helyszíni szemle napján 64 túlárazott kristálycukrot értékesítettek az üzletben.

A hatóság is leszögezte, hogy a rendelkezésre álló információk alapján a jogsértés csak az ellenőrzés napján, néhány órán keresztül állt fenn, illetve a vállalkozás az eljárásban együttműködő volt. Ugyanakkor nem tekinthetett el attól, hogy az Aldi kereskedelmi tevékenységének gazdasági súlya meghatározó, és hogy a hatósági árak rendelkezésének betartása kiemelkedően fontos a magyar családok védelme szempontjából. Mindezt mérlegelve állapította meg az egymillió forintos bírságot.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:49
×
×
×
×