eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A Terrorelhárító Központ (TEK) bevetési egységének tagjai fedezék mögött bújnak Budapest X. kerületében, az Újhegyi úton, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Oktatási Központja előtt, ahol egy feltételezett túszejtési gyakorlat szimulációját tartják. A gyakorlaton egy iskolai lövöldözést követő túszmentést szimuláltak kommandósok, rendőrök, mentők és tűzoltók.
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Letartóztatták a soroksári túszejtőt

A férfi egy bozótvágó késsel fenyegetőzve, a saját kislányát ejtette foglyul.

A gyanú szerint az elkövető megjelent a volt élettársa fővárosi ingatlanánál, beugrott az udvarra, majd felkapta a kiskorú gyermekét és beszaladt vele a házba. Ezután az ajtót belülről bezárta, a gyermeke nyakához pedig egy bozótvágó kést szegezett, és arra szólította fel a kislányt, hogy kiabáljon. Ezt követően közölte, hogy a gyermeket nem engedi el, az ajtót senkinek nem nyithatja ki és követelte, hogy az élettársa menjen a helyszínre.

A rendőrök az ajtót betörték és kiszabadították a gyermeket. Az ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt kérte férfi letartóztatását.

A gyanúsított büntetlen előéletű, de vele szemben egy a volt élettársa sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt büntetőeljárás van folyamatban. Emiatt nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki vele szemben.

A bíróság úgy értékelte: az elkövető "kontrollálatlan és a saját gyermeke ellen forduló magatartása akkora kockázatot hordoz magában, hogy ez a hasonló családon belüli ügyekben gyakran eredménnyel alkalmazható távoltartással és bűnügyi felügyelettel nem csökkenthető a kellő mértékben".

Mindezeket figyelembe véve elrendelték a letartóztatását.

(A kép csak illusztráció)

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×