eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: BKK

Ismét az Örsön akciózott partnereivel a BKK

Újra az Örs vezér terén tartott köztisztasági és közrendvédelmi akciót a Budapesti Közlekedési Központ. Legközelebb, szeptember 1-jén a Batthyány tér kerül sorra.

Mint az a közlekedésszervező honlapján olvasható, a BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat. A hagyománnyá váló, kedvező fogadtatású kezdeményezése ez alkalommal az Örs vezér terére és környékére irányult, ahol legutóbb tavaly márciusban tartott ilyen akciót.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és Főkert Kertészeti Divíziók, valamint a BKV munkatársai augusztus 17-én, szerda éjszaka, majd 18-án, csütörtök reggel kézi és gépi erővel megtisztították a teret, az aluljárót, valamint a buszfordulót és a villamosmegállót.

Jelentős szerep jutott még a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a Készenléti Rendőrséggel közösen az Örs vezér tere és környékén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A rendőrökhöz bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet – olvasható.

Az elmúlt hónapokban a Kőbányai Közterület-felügyelet munkatársai kétheti rendszerességgel – kiemelt feladatként kezelve – minden nap közös szolgálatot láttak el a BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság járőreivel az Örs vezér terén a közrend és közbiztonság folyamatos biztosítása céljából.

Részt vett még a csütörtöki összehangolt akcióban a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, ahogyan a kezdeményezést segítették Kőbánya és Zugló közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány munkatársai is.

Megismétlik, a BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért az FKF, a Főkert, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi.

A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban szeptemberben a Batthyány tér (szeptember 1.), aztán Kelenföld (szeptember 8.), majd a Móricz Zsigmond körtér (szeptember 22.) kerülhet sorra. A Batthyány téren legutóbb idén márciusban, Kelenföldön pedig 2021 októberében volt köztisztasági és közbiztonsági akció.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×