eur:
393.57
usd:
368.11
bux:
66472.08
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Facebook/Jakab Péter

Jakab Péter megdöbbent és bejelentette: kilép a Jobbikból

Gyöngyösi Márton pártelnök levelére válaszolva egyebek mellett azt írta, hogy az ellene felhozott vádakhoz hasonlókat a Fidesz szokott megfogalmazni.

Mint arról az Infostart is beszámolt, megelégelte a Jobbik elnöke a párton belüli csatározást, és nyílt levélben szólította fel elődjét, hogy döntse el, mit akar. Gyöngyösi Márton egyebek mellett azt írta, „ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán te balra, mi jobbra”. Ultimátuma indoklásául például azt írta, hogy "Jakab Péterből már „egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett, akiből a közélet mémeket gyárt".

Jakab Péter csütörtök délután Facebook-posztban válaszolt a levélre, és azt írta, megdöbbent annak tartalmán. "Ha az az új jobboldali politika, hogy úgy beszélsz, mint a Fidesz, az soha nem lesz az én politikám" - jelentette ki.

Azt írta, hogy a béke érdekében az utóbbi időben már nem szólalt fel a parlamentben és a tüntetéseken sem. Gyöngyösi Mártonnak címezve közölte: "De neked ez sem elég. Ma a leveledben már szélsőbalos proletár őrjöngésnek nevezted azt, ahogy beszélek." (...) Ám "az emberek az utcán, a boltban, a piacon, a pályaudvaron, a hétköznapi életben sokkal keményebben beszélnek a Fideszről, mint én" - magyarázta Jakab Péter azt, hogy ő a "néppel" tart, az "emberek között van nap mint nap".

"Te a Jobbik új elnökeként ma választás elé állítottál: ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom."

Hosszú üzenetét azzal zárta, hogy ezennel kilép a Jobbikból, független képviselőként pedig marad "a nép pártján pont úgy, ahogy eddig". Vagyis az országgyűlési mandátumát nem adja vissza.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×