eur:
394.11
usd:
365.28
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Egy postás rezsi-utalványt kézbesít egy XIII. kerületi nyugdíjasnak 2019. szeptember 1-jén. Az elmúlt években a nyugdíjasok Erzsébet-utalvány formájában kaptak pluszjuttatást, de mivel az Erzsébet-utalvány megszűnt, most 9 ezer forint értékű rezsiutalványt biztosít számukra a kormány. Nem névre szóló a nyugdíjasok rezsiutalványa, azzal hozzátartozóikat is segíthetik, a posta szeptember 30-ig kézbesíti ki, és 2020. március 31-ig használhatók fel gáz- és áramszámla fizetésére.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

További nyugdíjemelést sürget a NYUSZET

A Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető Tanácsa (NYUSZET) több intézkedést is szükségesnek tart.

A szervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a januári 5 százalékos, illetve a júliusi 3,9 százalékos emelés csupán 8,9 százalékos többletet jelent a vásárlóerőben, az infláció viszont várhatóan 13 százalék lesz az idén.

Ezért a NYUSZET

további 4,1 százalékos nyugdíj emelést sürget a kormánytól.

Azt is kérik, hogy azok, akiknek a nyugdíja havi 160 ezer forintnál kevesebb, további 4 százalékos emelést kaphassanak – olvasható a Népszavában.

Ezt az indokolja, hogy az alapvető élelmiszerek, mint a tej, a tojás, a sajt, a margarin, a kenyér és a tésztafélék ára egy év alatt, 37 százalékkal emelkedett. Európai összehasonlításban

az élelmiszerárak növekedése Magyarországon a harmadik legnagyobb

- írja a portál.

Ugyanakkor a nyugdíjas szervezet arra is felhívja a figyelmet, hogy az idős emberek nagy része nem gázzal, vagy villannyal, hanem fával és szénnel fűt. Márpedig a szén ára 15,4 százalékkal emelkedett, a tűzfa pedig 10,5 százalékkal kerül többe, mint egy évvel ezelőtt.

A NYUSZET azt indítványozza, hogy az 5,2 százalékosra tervezett

jövő évi nyugdíjemelést legalább 8 százalékra növeljék,

mert a jegybank is 6,8 és 9,2 százalékos inflációval számol.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×