eur:
393.09
usd:
367.01
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Márki-Zay Péter: a lopásból kellene visszább venni

Az ellenzék korábbi miniszterelnök-jelöltje Döbrögihez hasonlította Orbán Viktort, aki "hazugságokkal nyert választást", kormányzását pedig "böszmeségnek" nevezte.

Több ezer ember gyűlt össze a pesti alsó rakparton szombat délután a Mindenki Magyarország Mozgalom hívására ("Ébredj, Magyarország! - Kiállás a rendszer áldozataiért"), ahol a kormányzat aktuális intézkedései, köztük a kata adóváltoztatásai ellen rendeztek demonstrációt.

Márki-Zay Péter korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt "hősöknek" nevezte a tüntetésen megjelenteket, és azt hangoztatta, hogy a Fidesz hazugsággal került kormányra április 3-án.

"Orbán Viktor őszödi beszéde hangzott el ezen a héten. Hazudtak reggel, éjjel és este, hogy egy klasszikust idézzek" - mondta.

Kiemelte, hogy a választási kampányban a Fidesz az ellenzéket vádolta azzal, hogy kormányra kerülve eltörölné a rezsicsökkentést, majd kormányon épp a Fidesz törölte el azt. "A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Addig jár a korsó a kútra, amíg el nem törik" - tette hozzá, majd "Döbrögihez" hasonlította Orbán Viktort, aki azt lesi, kit húzathat deresre, és ispánért kiált.

Felhívta hallgatósága figyelmét, hogy Orbán Viktor korábban maga kérte, ne azt figyeljék, amit mond, hanem amit csinál.

"Aki még mindig elhiszi a fideszes hazugságokat, az menthetetlen"

- szögezte le Márki-Zay Péter.

Szerinte "a lopásból kellene visszább venni", ha ez sikerülne, nem lenne ekkora infláció, nem lenne 416 forintos euró, nem lennének elbocsátások és megszorítások sem, nem kellene a katát sem megváltoztatni.

Példaként említette Horvátországot, amely az euró bevezetése mellett tört lándzsát, és amellyel szemben a politikai hatalom Magyarországon "csak saját magát védi", nem az embereket.

"Lehet hülyíteni az embereket ideig-óráig, de sokáig nem"

- mondta még. "Minden megszorítást mi, kis emberek fogjuk megfizetni, nem Döbrögi."

Úgy látta, a tanárok fizetését kutya kötelessége a kormánynak megoldania, és nem az unióra mutogatni.

Márki-Zay Péter szerint Orbán Viktor most egy egészen más válságra készül akkor, amikor a rendőrök és a katonák fizetését emeli meg, és nem a tanárokét.

Hangsúlyozta, kiáll minden egyes magyar emberért, azokért is, akik áprilisban a Fideszre szavaztak, illetve mindenkiért, akik eddig katával adóztak.

Ugyanarra a sikerre számít, mint amelyet a kormánykritikus erők a netadó, illetve az olimpiarendezés tervezésekor elértek.

Aztán arról beszélt, hogy most "szeretetországra" van szükség.

"Ébresztő, Magyarország!"

- kiáltott fel többször is, majd "böszmeségnek" nevezte Orbán Viktor kormányzását, amely voltaképp háborúzás az Európai Unió ellen, miközben épp csatlakozni kellene az Európai Ügyészséghez. "Ne a tolvajoknak tömjék a zsebét!" - követelte. Beszédét ezen a ponton többedszer is "Orbán, takarodj!" rigmus kísérte a hallgatóság soraiból.

Szerinte minden nap minden egyes ember választás előtt áll, hogy az igazság mellett áll-e.

"Hajrá, Magyarország! Isten óvja a magyarokat!" - zárta szónoklatát.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×