eur:
368.61
usd:
345.04
bux:
48272.82
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke az Európai Szocialisták Pártja (PES) által Bátorsággal Európáért mottóval megrendezett berlini konferencián 2021. június 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Alkotmánybírósághoz fordultak ellenzékiek a pedagógussztrájk ügyébn

Utólagos normakontrollt kérnek.

A pedagógusok sztrájkjogának ellehetetlenítését tartalmazó szabályozás megsemmisítését kérve az Alkotmánybírósághoz fordultak ellenzéki országgyűlési képviselők - közölte a beadványt kezdeményező MSZP társelnöke.

Kunhalmi Ágnes közleményében azt írta: a kormány javaslatára az Országgyűlés kiüresítette a pedagógusok sztrájkhoz való jogát, lényegében megtiltva számukra, hogy sztrájkoljanak.

"A kormány javaslatára megszavazott törvénymódosítás teljességgel elfogadhatatlan, az ugyanis gyakorlatilag megfosztja a pedagógusokat a sztrájkhoz való jogtól, megfosztja őket attól a lehetőségtől, hogy érdekeik érvényesítése érdekében nyomást gyakorolhassanak munkáltatójukra" - hangsúlyozta.

Ezért kezdeményezte az MSZP, hogy a demokratikus pártok ellenzéki képviselői kérjenek utólagos normakontrollt - fűzte hozzá.

"Az Alkotmánybírósághoz arra hivatkozva küldtük be a törvény szövegét, hogy az sem a magyar Alaptörvénynek, sem a magyar alkotmányos hagyományoknak, sem a nemzetközi szerződéseknek és a bírói gyakorlatnak nem felel meg" - fogalmazott a képviselő közleményében.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×