eur:
392.82
usd:
367.87
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Bontás alatt álló épület Budapesten, a XII. kerületben 2022. május 16-án. A munkálatok közben a Böszörményi út 22. alatti, hatemeletes, bontásra ítélt épület darabjai az útra hullottak, több autó megrongálódott.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Újból bontják a Böszörményi úton leomlott házat

A rendőrségi vizsgálat még nem zárult le.

Bár még tart a rendőrségi vizsgálat, a Fővárosi Kormányhivatal engedélyezte a részben leomlott ház bontásának folytatását. Erről a 24.hu számolt be, kiemelve, hogy a határozatot rekord gyorsasággal, alig 9 munkanap alatt hozta meg a hivatal.

Ez a 9 munkanap a baleset után elegendő volt arra, hogy elkészüljön a szakértői vélemény, és döntés szülessen a bontás folytatásáról. Azt azonban a Fővárosi Kormányhivatal kikötötte, hogy a bontást egy tartószerkezeti szakértőnek folyamatosan irányítania kell - tudta meg a 24.hu.

Korábban a hvg.hu pedig megszerezte az épület bontási engedélyét, amelyben az áll:

"A bontási munkát úgy kell elvégezni, hogy az se porhatást, se egyéb olyan hatást ne okozzon, amely a környezetre, illetve ... aközelben tartózkodókra káros lehet."

Viszont a környékbeliek folyamatosan panaszkodnak a szinte elviselhetetlenül nagy porra. Már több üzlet, zöldséges bolt és kávézó is bezárt emiatt. Az önkormányzat viszont csak annyit tett az ügyben, hogy a környéken élőknek egyszeri, ingyenes autómosást ajánlott fel. A 24.hu azonban hiába érdeklődött, nem tudta meg, hogy erre eddig mennyit költött a II. kerület. De a portál arra sem kapott még választ, hogy a bontást végző Alba-Fém Kft. kártalanította-e már azokat, akiknek autója megsérült, amikor az épület egy része leomlott.

A II. kerületi önkormányzat vélhetően azért sietteti a régi épület bontását, mert a helyén 120 lakást akar építtetni. A munkálatok miatt egyébként a hét végéig lezárják a forgalom elöl az Böszörményi út érintett szakaszát.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×