eur:
394.36
usd:
365.19
bux:
65555
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Varga Mihály pénzügyminiszter beszédet mond a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitóján a debreceni Kölcsey Központban 2022. február 4-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Varga Mihály röviden "elintézte" az ellenzéki költségvetési módosítókat

A múlt héten tartotta az Országgyűlés a Magyarország 2023-as központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslat általános vitáját. A büdzséhez számos módosító javaslatot nyújtottak be az ellenzéki pártok.

Hétfőn Varga Mihály egy Facebook-videóban arról számolt be, hogy 436 módosító javaslat érkezett a "baloldalról", ezek összesen 4600 milliárd forintot érintenek. A pénzügyminiszter szerint ez akkora összeg, amekkorát a családtámogatásokra, a rezsivédelmi és a honvédelmi alapra összesen fordítanak a jövő évben.

Példaként kiemelte: az adóemelési javaslatok 3240 milliárd forinttal emelnék a közterheket. Ebből a karbonadó 200 milliárd forintos adóemelést jelentene, a társasági adó emelése 2360 forinttal növelné a vállalkozások terheit. A tartalékok terhére a kormányzati javaslatban szereplő 1230 milliárd forint helyett 1900 milliárd forintot költenének.

Varga Mihály szerint mindez nem fér bele, az ellenzéki javaslatok elfogadása növelné a költségvetési hiányt és az államadósságot.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Tényleg kirobbanó formában a magyar munkaerőpiac?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adása. A műsor első részében a friss bérstatisztikákkal foglalkoztunk, amelyek első blikkre meglepően szép képet mutatnak a hazai munkaerőpiacról, a részletek ugyanakkor valamelyest árnyalják a helyzetet. A témáról Hornyák Józsefet, a Portfolio makrogazdasági elemzőjét kérdeztük. A műsor második részében a ma megjelent 2023-as válási és házasodási statisztikák kapcsán Tóth Ádám közjegyző, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke volt a vendégünk, akivel arról beszéltünk, hogy mennyire elterjedtek és mire használhatók a házassági vagyonjogi szerződések Magyarországon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×